12:01:52 26.04.2024
Stiri

RĂZVRĂTITUL din Blocul „ACUM”: „Este nocivă continuarea alianței ACUM - PSRM sub orice formă"

Politică 05.08.2019 21:58 Vizualizări4089 Autor: Ziarul National
RĂZVRĂTITUL din Blocul „ACUM”: „Este nocivă continuarea alianței ACUM - PSRM sub orice formă adevarul.md


Deputatul fracţiunii PPDA, Octavian Ţîcu, consideră că tot mai puţini deputaţi ai Blocului „ACUM" sprjină parteneriatul cu PSRM, deoarece, din start, s-a mizat pe o înţelegere de scurtă durată şi nu pe una de patru ani, așa cum şi-ar dori Igor Dodon.

„Tot mai puțini, tot mai puțini (deputaţi sprijină parteneriatul dintre „ACUM" - PSRM). Lucrurile sunt complicate în interiorul blocului, pentru că socialiștii vorbesc deja de un acord de lungă durată, ceea ce nu cred că va fi susținut de foarte mulți deputați. Este nocivă continuarea acestei alianțe sub orice formă. Modul de acțiune al Blocului ACUM și al socialiștilor este diferit. Socialiștii vin cu o experiență deja testată în relațiile pe care le-au avut cu PD-ul de complicitate la regimul oligarhic. Ei negociază cu oamenii PD foarte deschis, ca în târg. Noi nu putem așa, deci noi suntem de altă factură. Și atunci acești oameni desigur că vin în câmpul socialiștilor", a declarat Ţîcu într-un interviu pentru „Europa Liberă”.

Potrivit lui Ţîcu, acest parteneriat cu socialiştii trebuie să se finalizeze şi să aibă loc alegeri anticipate. „Acest parteneriat trebuie dus la finalitate prin felul în care a fost conceput, după care trebuie să avem alegeri libere și toți concurenții trebuie să meargă într-un Parlament care să fie în baza principiului reprezentativității și al votului proporțional. Asta este viziunea…”.

Ţîcu spune că primele fisuri ar putea apărea la alegerile locale.

„Alegerile locale vor fi, apropo, o foaie de turnesol, pentru că noi atunci vom înțelege care este prețul, care a fost sau este prețul plătit pentru acest concubinaj cu PSRM și în funcție de alegerile locale vom vedea care sunt… Sigur, celor din Partidul Socialiștilor le convine acest pact de neagresiune, pentru că ei sunt vulnerabili în raport cu Blocul ACUM. Deci, ei au fost în multiple scheme și acțiuni pe care le-au avut anterior, pentru că deja sunt versați, iar cel mai toxic din acest punct de vedere, inclusiv pentru PSRM este Igor Dodon. Plahotniuc ne-a lăsat o moștenire foarte bogată în privința lui Igor Dodon și cu înregistrările care dovedesc clar complicitatea lui în mai multe acțiuni antistatale legate de Federația Rusă și R. Moldova. Prin urmare, va fi un test de rezistență pentru acest acord, dar dincolo de asta aprofundarea acestei colaborări va fi extrem de nocivă pentru Blocul ACUM”, subliniază sursa citată.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md