16:28:23 26.04.2024
Stiri

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale din România va ajuta AIPA de la Chișinău să gestioneze fondurile europene: „Vrem să facem lucruri bune pentru producătorii agricoli din R. Moldova”

Economie 02.08.2019 10:00 Vizualizări1435 Autor: Ziarul National
Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale din România va ajuta AIPA de la Chișinău să gestioneze fondurile europene: „Vrem să facem lucruri bune pentru producătorii agricoli din R. Moldova”


Directorul general al Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale din România (AFIR), Adrian Chesnoiu, a primit pe 1 august curent delegaţia oficială a Agenţiei de Intervenţie şi Plăţi pentru Agricultură din Republica Moldova (AIPA), condusă de Vadim Curmei, directorul AIPA.

„Realizăm o primă întâlnire de lucru la nivel de specialişti din ambele agenţii de plăţi, în care vom avea discuţii tehnice pe domenii în care putem să oferim expertiza noastră în gestionarea fondurilor europene. Am avut ocazia să particip la şedinţa comună a guvernelor României şi Republicii Moldova şi să discut cu doamna ministru al Agriculturii din R. Moldova despre priorităţile şi obiectivele pe care le avem. Sunt sigur că vom continua colaborarea începută cu ceva timp în urmă, pe care o vom duce la un nivel cât mai înalt şi vă asigur că veţi găsi toată deschiderea din partea noastră pentru a vă sprijini instituţional", a declarat Adrian Chesnoiu, după întânirea cu delegația de la Chișinău.

Directorul AIPA a mulţumit pentru colaborarea şi suportul instituţional oferit de colegii din România.

„Preluarea bunelor practici pe care dumneavoastră le implementaţi deja o să ne ajute pe noi ca instituţie să implementăm cele mai bune soluţii şi în R. Moldova. Vrem să facem lucruri bune pentru producătorii agricoli din R. Moldova, pentru că suntem o ţară care se bazează foarte mult pe agricultură", a menţionat Vadim Curmei.

Conform Planului de acţiuni realizat în baza acordului de colaborare semnat între cele două Agenţii, reprezentanţii AFIR organizează prima întâlnire de lucru la nivel tehnic în perioada 1 - 2 august cu experţi din Republica Moldova. Prin această acţiune se realizează un schimb de experienţă în vederea consolidării administrative instituţionale, astfel încât să poată gestiona eficient fondurile europene pentru agricultură şi dezvoltare rurală.

Pe agenda evenimentului se regăsesc teme de interes pentru experţii AIPA printre care respectarea condiţiilor de eligibilitate, planificarea plăţilor, implementarea sistemului electronic de evidenţă contabilă, dar şi despre procedura de achiziţii publice specifică unei agenţii de plăţi. De asemenea, în cadrul întâlnirii, specialiştii AFIR au prezentat paşii pe care Agenţia i-a parcurs pentru obţinerea certificării ISO 27001 privind securitatea informaţiei instituţionale, precum şi măsurile de prevenire a litigiilor cu solicitanţii şi beneficiarii de fonduri europene, arată un comunicat de presă al AFIR.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md