03:06:29 27.04.2024
Stiri

De ce s-a supărat Moscova și pe secretarul general al ONU?

Știri 02.08.2019 18:00 Vizualizări1243 Autor: Ziarul National
De ce s-a supărat Moscova și pe secretarul general al ONU?


Rusia regretă decizia secretarului general al ONU, Antonio Guterres, de a efectua o anchetă privind atacurile aeriene de la Idlib, decizie pe care Kremlinul o consideră eronată, a declarat joi reprezentantul permanent al Rusiei la ONU, Dmitri Polianski, citat de Tass.

„Suntem dezamăgiți de această decizie”, a spus el. „Considerăm că este o greșeală.” „[Reprezentantul permanent al Rusiei la ONU] Vasili Nebenzia a explicat în detaliu poziția noastră la ultima ședință a Consiliului de Securitate cu privire la Siria, am crezut că aceasta a fost făcută în mod clar și rațional, dar cu toate acestea s-a făcut presiune”, a continuat Polianski.

Potrivit acestuia, Moscova așteaptă informații detaliate despre decizia secretarului general, „care a fost neașteptat pentru noi”. De asemenea, diplomatul a amintit că „au existat deja investigații” despre evenimentele din Siria și Rusia „și-a expus evaluarea”. „Au fost o mulțime de știri false, situații false”, a menționat Dmitri Polianski. „Sugerăm să nu se inventeze realitatea artificială, ci să se judece după fapte”.

Joi, Secretariatul ONU a raportat că secretarul general al organizației a decis să înființeze o comisie care să investigheze atacurile aeriene asupra infrastructurii civile din Idlib. Cererea pentru o astfel de investigație a fost formulata miercuri de 10 țări membre ale Consiliului de Securitate (Regatul Unit, Franța, SUA, Germania, Belgia, Peru, Polonia, Kuweit, Republica Dominicană, Indonezia).

Marți, în cadrul unei ședințe a Consiliului de Securitate al ONU, secretarul general adjunct al ONU pentru Afaceri Umanitare, Mark Loukok, citând date de satelit, a declarat că „mai mult de 90 de zile de bombardamente și atacuri de rachetă ale guvernului sirian și Federației ruse au dus la un masacru în așa-numita zonă de dezescaladare din Idlib”.

Ca răspuns, reprezentantul permanent al Rusiei la ONU, Vasili Nebenzia, a declarat că este o minciună să se spună că Rusia ar fi „intenționat să dea lovituri asupra spitalelor” din Idlib. El a subliniat că „datele trebuie să fie oferite din surse fiabile și nepolitizate, trebuie verificate”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md