13:10:14 26.04.2024
Stiri

„ACUM” și PSRM lucrează la un nou acord pentru a guverna împreună încă cel puțin un an. Maia Sandu: „Nu vreau să fiu exagerat de optimistă, pentru că sunt diferențe și vor exista praguri de care am putea să ne împiedicăm”

Politică 01.08.2019 13:40 Vizualizări1920 Autor: Ziarul National
„ACUM” și PSRM lucrează la un nou acord pentru a guverna împreună încă cel puțin un an. Maia Sandu: „Nu vreau să fiu exagerat de optimistă, pentru că sunt diferențe și vor exista praguri de care am putea să ne împiedicăm”


Blocul „ACUM” și Partidul Socialistilour (PSRM) lucrează la un nou acord, care le-ar permite să guverneze R. Moldova încă cel puțin un an.

„Discutăm un nou acord cu socialiștii, care să includă acțiuni concrete pentru Guvern, care să fie realizate într-un an, să existe un angajament al tuturor celor trei partide în raport cu acțiunile Guvernului”, a declarat Maia Sandu, ieri-seară, la „Moldova 1”, adăugând că unele măsuri vor fi „mai populare, altele mai puțin”, dar necesare pentru a aplica „un tratament R. Moldova”, după ce guvernarea lui Vlad Plahotniuc ar fi fost ca „o căpușă pe corpul republicii”, pe care actuala guvernare a extras-o, dar rana a rămas.

Premierul a promis că „planul de 100 de pagini” din acest acord va fi făcut public.

Întrebată cât ar putea dura coaliția „ACUM”-PSRM, Maia Sandu a răspuns că „nu poate să spună nimeni”.

„Putem să facem cu toții un angajament să încercăm să discutăm anumite acțiuni și declarații care ne-ar putea dezbina. În același timp, trebuie să ne ținem de anumite principii pe care le avem, atunci când vorbim de reforme, să nu trecem linii roșii, pentru că unitatea este importantă, dar ea trebuie să conducă și la progrese clare în societate”, a declarat lidera PAS.

Maia Sandu afirmă că „europenii vor ca noi să reușim și ar fi mare păcat să irosim această oportunitate, când ei sunt gata să ne ajute cu absolut tot ce pot”.

„Nici nu vreau să fiu exagerat de optimistă, pentru că sunt diferențe, vor fi și praguri de care am putea să ne împiedicăm. Știți discuția din societate despre reforma justiției, că ar trebui să se întâmple mai repede și cum ar trebui să se întâmple. Nu va fi o dezbatere ușoară și o cale ușoară să trecem prin această reformă. E foarte clar că eruropenii vor ca noi să reușim”, a adăugat Maia Sandu.

Prim-ministrul a mai afirmat că oamenii își doresc unitate și politicienii sunt cei mai responsabili pentru a o asigura.

„Și alegătorii Blocului „ACUM”, și alegătorii socialiștilor își doresc ca acest proces de cutățare a statului de elemente corupte să continue, ca să se înfăptuiască adevărata reformă în justiție și să li se facă oamenilor dreptate, ca toată lumea să-și recapete încrederea în ziua de mâine, în stat și în viitorul lor în R. Moldova. Cred că oamenii nu mai vor să audă de aceste divizări și lupte politice care dăunează societății”, a conchis Maia Sandu.

Amintim că Blocul „ACUM” și PSRM au preluat puterea în R. Moldova pe 8 iunie 2019.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md