00:06:25 27.04.2024
Stiri

Filip o CONTRAZICE pe Maia Sandu, care a afirmat pentru presa din Rusia că UNIREA cu România DIVIZEAZĂ societatea: „Divizează societatea cei care strigă că sunt proromâni, dar fac astfel de declarații ca ale dvs.”

Politică 31.07.2019 19:20 Vizualizări2623 Autor: Ziarul National
Filip o CONTRAZICE pe Maia Sandu, care a afirmat pentru presa din Rusia că UNIREA cu România DIVIZEAZĂ societatea: „Divizează societatea cei care strigă că sunt proromâni, dar fac astfel de declarații ca ale dvs.”


Ex-premierul Pavel Filip o critică pe Maia Sandu, care a declarat pentru presa din Federația Rusă că subiectul privind Unirea R. Moldova cu România ar diviza societatea.

„Recent, șeful Guvernului s-a lăudat că a deblocat relația cu România (deși relațiile nu au fost înghețate), iar apoi s-a grăbit să declare presei ruse că „pe problema Unirii celor două state politicienii speculează, iar asta divizează societatea”. Divizează societatea, stimată doamnă prim-ministru, cei care se bat cu pumnul în piept că sunt europeni, dar calcă în picioare valorile europene. Divizează societatea cei care spun că sunt integri, dar scuipă pe transparență și democrație. Divizează societatea cei care strigă că sunt proromâni, dar fac astfel de declarații ca ale dvs.”, a scris Filip pe Facebook.

Potrivit lui Filip, Unirea se face prin proiecte concrete de interconectare și apropiere a celor două maluri, nu prin declarații.

Premierul Maia Sandu a declarat, pentru presa rusă, că R. Moldova şi România au multe în comun, precum „o istorie comună, cultură, legături strânse de rudenie” etc, însă politicienii speculează pe subiectul unirii cu România, fapt ce ar duce la dezbină societăţii”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md