09:46:41 26.04.2024
Stiri

VIDEO // CSM alege cei doi judecători din partea instituției la CC. Notă de poziție a ministrului Justiției: Potârniche, Bodișteanu, Coca, Manole, Răducanu sau Cârnaț NU pot fi numiți în aceste funcții

Social 30.07.2019 12:10 Vizualizări1188 Autor: Ziarul National
VIDEO // CSM alege cei doi judecători din partea instituției la CC. Notă de poziție a ministrului Justiției: Potârniche, Bodișteanu, Coca, Manole, Răducanu sau Cârnaț NU pot fi numiți în aceste funcții


Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) desfășoară astăzi interviurile cu candidații la funcția de judecător al Curții Constituționale (CC) din partea instituției.

În ajunul concursului, ministra Justiției, Olesea Stamate, a trimis la CSM o „notă de poziție” în care argumentează de ce persoane ca Oleg Potârniche, Eduard Bodișteanu, Andrei Coca și Domnica Manole nu pot merge la CC. Aceștia au fost excluși deja de comisiile responsabile din Parlament și Guvern, iar criteriile pentru concursul la Executiv sunt identice cu cele ale CSM.

De asemenea, și alți patru candidați - Iulie Sârcu, Teo Cârnaț, Ghenadie Eni și Tatiana Răducanu - nu ar fi potriviți pentru aceste funcții, afirmă ministra.

„Am toată convingerea că funcția de judecător la Curtea Constituțională poate fi ocupată, în exclusivitate de o persoană profesionistă și integră, asupra căreia nu planează nici cel mai mic dubiu”, afirmă ministra Stamate.


Domnica Manole a declarat, în cadrul interviului susținut deja în fața membrilor CSM, că această notă de poziție a ministrei ar veni după crtiticile sale acide la adresa concursului organizat de Guvern. Ea a declarat că va ataca decizia comisiei de la Guvern în judecată. „Nici Dvs. nu ați greșit niciodată în viață?”, a întrebat Manole membrii CSM, afirmând că termenele de prescripție în cazurile care i se incriminează „au expirat” și nimeni nu ar avea dreptul să i le reproșeze.

La concursul pentru cele două funcții de judecător al CC din partea CSM participă 17 persoane.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md