16:49:56 08.05.2024
Stiri

Guvernul strânge cureaua la capitolul INVESTIŢII. Minus 1,31 de miliarde de lei faţă de suma aprobată iniţial. Ce proiecte vor fi stopate

Economie 27.07.2019 09:00 Vizualizări2495 Autor: Ziarul National
Guvernul strânge cureaua la capitolul INVESTIŢII. Minus 1,31 de miliarde de lei faţă de suma aprobată iniţial. Ce proiecte vor fi stopate


În bugetul de stat pentru anul curent pentru cheltuielile capitale vor fi alocați 5,12 miliarde de lei, cu 1,31 miliarde (20,4 %) mai puțin față de suma aprobată inițial. Diminuarea este cauzată de extinderea termenului de lansare și de implementare a unui șir de proiecte investiționale, ceea ce a contribuit la micșorarea alocațiilor, transmite economica.md.

Ministrul Finanțelor, Natalia Gavriliță a prezentat vineri, în ședința de Guvern, bugetul rectificat pentru anul curent în funcție de veniturile preconizate până la sfârșitul anului.

Potrivit Notei Informative la proiectul legii privind modificarea Bugetului de Stat, printre proiectele ce nu vor mai primi finanțare se numără cel de reabilitare a drumurilor cu suportul Chinei. Din cauza că nu a fost semnat Acordul de Finanțare, acest proiect nu va primi suma de 414,8 milioane lei.

Proiectul respectiv a fost mediatizat pe larg în noiembrie, anul trecut, când Guvernul Filip a aprobat o decizie care prevede inițierea negocierilor de finanțare cu Banca Industrială și Comercială din China. ”Banii pentru implementarea proiectului vor fi oferiți după ce specialiștii chinezi vor elabora un studiu de fezabilitate pentru a determina valoarea lucrărilor”, menționau atunci autoritățile.

Proiectul viza peste 160 de kilometri de drum din Moldova, care urmau a fi reabilitați în baza unui împrumut ce urmează să fie oferit de către China. Era vorba despre trei porțiuni de pe traseele Criva- Bălți-Chișinău- Tiraspol și cel care leagă municipiul Bălți de orașul Florești.
La un moment dat se vorbea că suma estimativă а împrumutului se va ridica la 228 de milioane de euro. În Bugetul de stat pentru acest an a fost preconizată pentru acest proiect suma de 744 milioane de lei dintre care 100 de milioane proprii iar restul – din împrumururi. Însă, din câte s-a cosntatat, nu exista un acord în acest sens.

Continuarea AICI


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
07.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cine trage dintre no...

03.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu ne deprindem, ...

29.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Avatarul Partidului Șor

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md