04:51:04 09.05.2024
Stiri

Președintele Dodon a DECIS deja în privința lui Ion Ceban și Andrei Năstase. Ce se va întâmpla, dacă cei doi vor candida la funcția de PRIMAR GENERAL

Politică 27.07.2019 11:41 Vizualizări3697 Autor: Ziarul National
Președintele Dodon a DECIS deja în privința lui Ion Ceban și Andrei Năstase. Ce se va întâmpla, dacă cei doi vor candida la funcția de PRIMAR GENERAL


Președintele Igor Dodon afirmă că, în cazul în care liderul PPDA, Andrei Năstase, și vicepreședintele Parlamentului, Ion Ceban, vor decide să candideze în toamnă la funcția de primar general al municipiului Chișinău, cei doi nu vor intra într-o încleștare. Mai mult, Năstase și Cebn ar putea semna chiar un acord de neagresiune.

„Sunt foarte des întrebat ce se va întâmpla dacă Ion Ceban și Andrei Năstase vor candida pentru postul de primar general. Răspund: se vor așeza și vor negocia. Vor desfășura înaintea campaniei electorale o conferință de presă comună, își vor da mâna și vor merge în campanie. Uite așa vor proceda și este corect să se întâmple așa”, a menționat Igor Dodon ieri-seară, în cadrul unei emisiuni la RTR Moldova.

Șeful statului spune că Ceban și Năstase ar putea semna chiar un acord de colaborare. „Dacă unul dintre ei va câștiga alegerile, atunci îi va propune învinsului sau reprezentanților echipei sale postul de viceprimar. De asemenea, se vor înțelege din start ca în Consiliul Municipal Chișinău să fie formată o majoritate „ACUM” – PSRM. Să nu mai avem situații ca în ultimii 10-15 ani, când între primarul general și CMC era un război permanent. Avem pentru prima dată șansa, ca după aceste alegeri locale să avem o echipa unică, iar asta este foarte bine. Trebuie să asigurăm acest lucru și vom face asta”, a spus sursa citată.

Igor Dodon spune că același mecanism va trebui de aplicat la nivelul raioanelor, consiliilor orășenești și chiar sătești. „Noi trebuie să negociem ca în niciun caz lupta politică la nivelul orașelor sau satelor să nu dăuneze colaborării la nivelul Guvernului și Parlamentului”, a conchis oficialul.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
07.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cine trage dintre no...

03.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu ne deprindem, ...

29.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Avatarul Partidului Șor

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md