13:37:57 27.04.2024
Stiri

Ambasadorul SUA în R. Moldova pune degetul pe rană: Cetățenii și partenerii de dezvoltare sunt DEZAMĂGIȚI de progresele guvernării

Politică 22.08.2015 18:36 Vizualizări1157 Autor: Ziarul National


Ambasadorul SUA în R. Moldova pune degetul pe rană: Cetățenii și partenerii de dezvoltare sunt DEZAMĂGIȚI de progresele guvernării politik.md

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în R. Moldova, James Pettit, afirmă că atât cetățenii, cât și partenerii de dezvoltare ai țării noastre sunt dezamăgiți de progresele înregistrate de guvernarea din ultimii ani de la Chișinău.

Diplomatul a declarat în cadrul unei emisiuni televizate că, odată cu venirea experților Fondului Monetar Internațional la Chișinău și cu ajutorul noului Guvern, speră că vor fi exercitată o presiune asupra clase politice din R. Moldova ca să înregistreze progrese mai rapide în implementarea reformelor.

Cât privește relațiile externe ale R. Moldova, James Pettit este de părere că guvernarea ar trebui să găsească „un echilibru” atât cu Vestul, cât și cu Estul.

Chiar dacă UE și SUA nu au interzis Republicii Moldova niciodată relațiile cu Rusia, Ambasadorul constată că „din păcate, Federația Rusă dorește ca R. Moldova să aibă relații comerciale doar cu ea, fapt remarcat și de embargourile impuse”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md