08:22:36 05.05.2024
Stiri

Democrații își AMÂNĂ congresul: Noul președinte al partidului va fi ales în septembrie

Partide/Comunicate 20.07.2019 17:53 Vizualizări1932 Autor: Ziarul National
Democrații își AMÂNĂ congresul: Noul președinte al partidului va fi ales în septembrie


Consiliul Politic Național al Partidului Democrat (PDM) a decis amânarea până la 7 septembrie curent a congresului extraordinar al formațiunii, anunțat inițial pentru data de 27 iulie.

Un comunicat de presă al PDM arată că, până în septembrie, atunci când ar urma să fie ales un nou președinte al parditului după demisia lui Vlad Plahotniuc, un grup de lucru va pregăti proiectul de modernizare a Partidului Democrat.

Membrii Consiliului Politic Național al PDM s-au întrunit astăzi în ședință și au făcut o analiză a situației social-politice din republică, după ce Partidul Democrat a cedat guvernarea.

„Cu regret, s-a constatat că alianța PSRM-PAS-PPDA este preocupată de subordonarea politică a instituțiilor care trebuie să fie independente, de acțiuni cu caracter populist și nu au făcut nimic concret pentru cetățeni. Mai mult, au suspendat proiecte menite să îmbunătățească condițiile de viață ale oamenilor, precum programele Drumuri Bune, O nouă viață, Un doctor pentru tine”, cităm din comunicatul democraților.



„Oamenii în republică văd că actuala guvernare deja eșuează, iar numărul problemelor cetățenilor doar crește”, a spus președintele în exercițiu al PDM, Pavel Filip.

În urma conferințelor petrecute de organizațiile teritoriale ale formațiunii, s-a ajuns la concluzia că Partidul Democrat are nevoie de o reorganizare, o modernizare mai profundă, care trebuie pregătite minuțios, iar pentru aceasta este nevoie de o perioadă mai mare de timp. Democrații au mai discutat și despre „nevoia de a atrage personalități, specialiști din diferite domenii, care vor împărtăși valorile și viziunea democraților de dezvoltare a Republicii Moldova, astfel ca cetățeanul să fie în centrul grijilor politicienilor din Partidul Democrat”.

„PDM are nevoie de o reformă profundă, de un proces de curățare, dar și de întărire atât în teritoriu, cât și la nivel central”, a subliniat Pavel Filip.

La aceeași ședință, Biroul Permanent al partidului a fost împuternicit să lanseze pregătirile PDM pentru alegerile locale, inclusiv organizarea staff-ului electoral, consolidarea echipelor locale ale PDM și identificarea potențialilor candidați democrați în funcțiile eligibile.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu ne deprindem, ...

29.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Avatarul Partidului Șor

26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md