11:25:25 26.04.2024
Stiri

Dodon oferă detalii din programul cu FMI, care ar putea debloca asistența financiară externă pentru R. Moldova: „Încurajez Guvernul să consulte inițiativele cu mediul de afaceri, reprezentanții societății civile și administrația publica locală”

Economie 10.07.2019 13:20 Vizualizări1267 Autor: Ziarul National
Dodon oferă detalii din programul cu FMI, care ar putea debloca asistența financiară externă pentru R. Moldova: „Încurajez Guvernul să consulte inițiativele cu mediul de afaceri, reprezentanții societății civile și administrația publica locală”


Guvernul R. Moldova a trecut cu succes de evaluarea efectuată de o misiune a Fondului Monetar Internațional (FMI) și urmează să primească în acest an o tranșă de 46,5 milioane de dolari, a anunțat astăzi Maia Sandu, adăugând că programul cu FMI, care ar putea fi extins până în martie 2020, va debloca și asistența financiară din partea UE.

Președintele Igor Dodon susține că Guvernul a negociat „un șir de măsuri/condiționalități”, care trebuie întreprinse în următoarele săptămâni pentru a continua programul cu această instituție financiară și pentru a debloca asistența financiară externă.

CITIȚI și VIDEO // O nouă tranșă de 46,5 milioane de euro din partea FMI: Maia Sandu: „Acordul cu FMI ne va permite să primim o asistență MACRO-FINANCIARĂ de 1,3 milioane de lei din partea UE”

„Măsurile respective au drept obiectiv consolidarea sustenabilității bugetar-fiscale a republicii, sporirea disciplinei fiscale și continuarea eliminării deficiențelor din sistemul bancar. De realizarea cu succes a acestor acțiuni depinde, în mare măsură, obținerea suportului bugetar de circa 3 miliarde de lei, destinat finanțării deficitului bugetar planificat pentru acest an. O eventuală ratare a acestor mijloace poate impune necesitatea reducerii unor cheltuieli prevăzute în bugetul public”, a detaliat șeful statului.

Unele măsuri din proiectul Memorandumului cu FMI vizează politicile bugetar-fiscale, cu impact asupra activităților economice din R. Moldova.

„Încurajez Guvernul să consulte inițiativele respective cu mediul de afaceri, reprezentanții societății civile și administrația publica locală”, a mai declarat Dodon.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md