12:46:05 26.04.2024
Stiri

Reacția CFM la acuzațiile ministrului Brînzan vizavi de tarifele ilegale percepute pentru transportarea cu trenul a mărfurilor: „Calea Ferată din Moldova este gata să-și asume întreaga responsabilitate”

Economie 09.07.2019 16:58 Vizualizări1324 Autor: Ziarul National
Reacția CFM la acuzațiile ministrului Brînzan vizavi de tarifele ilegale percepute pentru transportarea cu trenul a mărfurilor: „Calea Ferată din Moldova este gata să-și asume întreaga responsabilitate”


Tarifele percepute la transportarea mărfurilor cu trenul sunt stabilite „pornind de la contextul pieţei, luându-se în calcul tarifele transportatorilor auto, aceştia fiind principalul concurent al transportului feroviar”, arată administrația Î. S. „Calea Ferată din Moldova”(CFM) într-un comunicat de presă, ca reacție la acuzațiile aduse astăzi de ministrul Economiei și Infrastructurii, Vadim Brânzan.

Ministrul a declarat, într-o conferință de presă că cel puțin 400 de milioane de lei ar fi fost colectate zilnic de la business, dar și de la întreprinderile de stat, în folosul „baronilor Partidului Democrat (PD)”. Drept exemplu, oficialul a oferit „Calea Ferată a Moldovei”, unde s-ar fi perceput „de la 2-5 euro pentru fiecare tonă de marfă transportată”.

„Î. S. „Calea Ferată din Moldova” manifestă îngrijorarea şi tratează cu toată responsabilitatea recentele declaraţii privind starea de lucruri la întreprindere. CFM arată toată deschiderea şi este gata să ofere solicitanţilor întreaga informaţie privind volumul mărfurilor trasportate și politica prețurilor. În anul 2018, „Calea Ferată din Moldova” a transportat mărfuri în volum de 4930,8 mii de tone, în sumă de 597 358 de mii de lei, informaţie care poate fi confirmată consultînd inclusiv site-ul Biroului Naţional de Statistică - BNS.MD

Cât priveşte tarifele percepute, acestea se stabilesc pornind de la contextul pieţei, luându-se în calcul tarifele transportatorilor auto, aceştia fiind principalul concurent al transportului feroviar.

Î.S. „Calea Ferată din Moldova” este gata să-şi asume întreaga responsabilitate pentru eventuale ilegalităţi identificate în activitatea subdiviziunilor sale, arătându-se totodată angajată într-un proces constant de funcţionare eficientă şi de prestare activă a serviciilor de trasport feroviar”, cităm din comunicatul CFM.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md