00:27:41 06.05.2024
Stiri

CURIOS // Cu ce se OCUPAU Obama, Putin și Merkel la DOAR 20 de ani

Știri 22.08.2015 14:01 Vizualizări4027 Autor: Victoria Bortă
CURIOS // Cu ce se OCUPAU Obama, Putin și Merkel la DOAR 20 de ani totb.ro


După împlinirea vârstei de 20 de ani, Obama ajuta comunităţi americane să revină la viaţă, în timp ce Putin aspira la seriviile secrete, iar Merkel locuia într-o cameră strâmtă, cu baie comună, alături de primul ei soţ. Mic.com trece în revistă preocupările unora dintre liderii lumii înainte să împlinească 30 de ani.

După ce a absolvit Ştiinţe Politice la Universitatea Columbia în 1983, Barack Obama, președintele SUA, s-a mutat în Chicago, unde se spune că a ajutat la revirimentul unor comunităţi din zona South Side, care avuseseră de suferit din cauza închiderii unei fabrici de oţel.

Înainte să se înscrie la Drept, la Harvard, în 1988, Obama a intrat în contact cu spiritualiatea lui şi a călătorit, înscriindu-se în Biserica Unită a lui Hristos şi vizitându-şi rudele din Kenya.

Deşi asta nu s-a întâmplat după 20 de ani, ci în adolescenţă, e demn de menţionat că preşedintele american a consumat alcool, marijuana şi cocaină pentru „a-mi pune întrebări despre cine sunt în afara minţii mele.”

Vladimir Putin, președintele Rusiei visa să lucreze în serviciile secrete încă dinainte de terminarea facultăţii. După ce a absolvit Dreptul la Universitatea de Stat din Leningrad, s-a angajat în agenţiile de securitate. Mai întâi a lucrat în secretariatul Directoratului, apoi în divizia de contra-spionaj, apoi a ţinut cursuri de reconversie a personalului din operaţiuni speciale.

Odată ajuns în divizia de contra-spionaj, le-a atras atenţia ofiţerilor serviciilor secrete pe probleme internaţionale. După terminarea facultăţii, Putin a fost agent secret de informaţii mai bine de 10 ani.

Deşi prima parte a vieţii sale este învăluită în mister, se spune că, în anii studenţiei, practica judo în timpul liber.

Angela Merkel, cancelarul Germaniei şi-a cunoscut primul soţ, Ulrich, student la fizică, la Universitatea din Leipzig, în 1974, când avea doar 20 de ani.

S-au căsătorit în 1977, unul dintre motive fiind că, dacă voiau să louiască împreună, erau nevoiţi să se supună regulilor regimului politic, care permitea numai cuplurilor căsătorite să împartă un apartament şi să lucreze în acelaşi oraş.

În aşteptarea diplomei de absolvire, Merkel a lucrat ca barmaniţă, locuind cu soţul ei într-o cameră de 9 metri pătraţi, cu duş şi toaletă comune. Se spune că, la petrecerile universitare, băutura ei preferată ar fi fost vodca cu suc de cireşe.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu ne deprindem, ...

29.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Avatarul Partidului Șor

26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md