18:19:20 26.04.2024
Stiri

Șefulul Comisiei parlamentare pentru Politică Externă, Iurie Reniță, susține că NU ar fi votat pentru revenirea Rusiei la APCE

Politică 27.06.2019 14:00 Vizualizări2104 Autor: Ziarul National
Șefulul Comisiei parlamentare pentru Politică Externă, Iurie Reniță, susține că NU ar fi votat pentru revenirea Rusiei la APCE


Preşedintele Comisiei Parlamentare pentru Politică Externă, deputatul fracțiunii PPDA, Iurie Reniţă, spune că n-ar fi votat pentru revenirea Rusiei în Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei.

Solicitat de TRM să comenteze votul lui Andrei Năstase, fostul Ambasador la București și Bruxelles a declarat că decizia îi aparţine în ultimă instanţă deputatului. Astfel, când va reveni de la Strasbourg, Andrei Năstase ar putea să-şi facă cunoscută motivaţia acţiunilor sale.

„N-aş fi votat în ce mă priveşte pe mine. Să ne clarificăm cu unele detalii, după mine, şi din activitatea mea anterioară, de obicei se sugerează, dar e totuşi la latititudinea deputatului ca să ia o decizie finală, factorii şi motivele care l-au determinat urmează să le clarificaţi dumneavoastră”, a spus Iurie Reniţă.

În seara zilei de luni, deputaţii moldoveni, liderul PPDA Andrei Năstase şi socialistul Vlad Bătrâncea, au votat pentru acordarea dreptului de vot Federaţiei Ruse în Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei. Până acum, Andrei Năstase şi-a motivat decizia prin dorinţa de „influenţa pozitiv” Guvernul Rusiei.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md