03:16:01 09.05.2024
Stiri

VIDEO // Maia Sandu l-a prezentat pe Andrei Năstase angajaților MAI: „Îl cunoașteți. Este un luptător”

Social 17.06.2019 09:48 Vizualizări2602 Autor: Ziarul National
VIDEO // Maia Sandu l-a prezentat pe Andrei Năstase angajaților MAI: „Îl cunoașteți. Este un luptător”


Prim-ministrul Maia Sandu l-a prezentat astăzi pe noul ministru Andrei Năstase angajaților Ministerului Afacerilor Interne (MAI), spunând că acesta „este un luptător” și „am venit să facem reforme”.

Maia Sandu le-a spus polițiștilor că noua guvernare își dorește să „recâștige încrederea cetățeanului în stat”, iar sarcina principală a instituțiilor publice este „să slujim cetățeanul în conformitate cu legea”.

Prim-ministrul le-a promis angajaților MAI că nu vor mai fi puși în situația să aibă de ales „dintre a sluji cetățeanil și personaje obscure”.

„Noi nu am venit să ne răzbunăm”, a adăugat prim-ministra, spunând că lucrurile încep „de pe foaie nouă”.

Ministrul de Interne a declarat, în luarea sa de cuvânt, că R. Moldova a fost transformată „într-un stat polițienesc”, dar a căzut deja „ultima și poate cea mai sinistră dictatură europeană”.

„Nu vom fi niciodată parte a unui scenariu ocult”, iar evenimente de genul celor de la 7 aprilie 2009 nu se vor mai repeta, a promis Năstase.

De asemenea, noul ministru de Interne a promis pedepsirea tuturor celor care au participat la „puciul din 7 - 14 iunie” curent.

„Vom acorda multă atenție prevenției, vom fi fermi, onești, asumați și ne vom duce la îndeplinire toate misiunile. În Moldova, din acest moment, nu trebuie, sub nicio formă, să mai fie permise scenarii de tipul celor din 7 aprilie 2009 sau din 8-14 iunie 2019. Trupele Ministerului Afacerilor de Interne intră din acest moment într-o perioadă de refacere a reputației profesiei de polițist, într-o perioadă în care vom reforma si moderniza întregul sistem, compromis, din păcate, în unele paliere ale sale de o mână de oameni. Vom acorda atenția cuvenită transparenței, meritocrației, integrității și profesionalismului”, a spus Năstase.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
07.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cine trage dintre no...

03.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu ne deprindem, ...

29.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Avatarul Partidului Șor

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md