23:10:37 26.04.2024
Stiri

Diplomații R. Moldova, îndemnați să comenteze decizia de a transfera Ambasada moldovenească de la Tel Aviv la Ierusalim: „Ar fi bine să rămâneți cu conștiința împăcată”

Politică 14.06.2019 11:40 Vizualizări1252 Autor: Ziarul National
Diplomații R. Moldova, îndemnați să comenteze decizia de a transfera Ambasada moldovenească de la Tel Aviv la Ierusalim: „Ar fi bine să rămâneți cu conștiința împăcată”


Decizia Guvernului Filip de a transfera Ambasada R. Moldova de la Tel Aviv la Ierusalim ar pune în pericol interesul și securtatea cetățenilor noștri.

De această părere este președintele Asociației de Politică Externă de la Chișinău, Victor Chirilă, care îi îndeamnă pe diplomații R. Moldova să-și spună punctul de vedere în acest caz.

CITIȚI și MAE israelian e confuz: Este neclar dacă decizia R. Moldova de a muta sediul ambasadei este în vigoare

„Stimați diplomați ai republicii, voi nu aveți nicio părere despre decizia de-a transfera Ambasada noastră de la Tel Aviv la Ierusalim? Voi sunteți de acord sau poate Curtea Constituțională nu vă permite sa vă expuneți? 99,9% din voi vor rămâne în funcții, este promisiunea Ministrului de Externe Nicu Popescu. Ar fi bine să rămâneți și cu conștiința împăcată, cel puțin 99,9%”, este îndemnul lui Victor Chirilă.

De asemenea, președintele Asociației de Politică Externă este curios să vadă avizele ministerelor în această chestiune, adoptată în momentul existenței unei dualități a puterii la Chișinău.

CITIȚI și SUA nu va aprecia decizia Guvernului condus de Filip de a transfera Ambasada R. Moldova de la Tel Aviv la Ierusalim, crede Maia Sandu

Menționăm că, pe 11 iunie curent, Guvernul condus de Pavel Filip a aprobat transferarea sediului Ambasadei Republicii Moldova în statul Israel din Tel Aviv la Ierusalim și semnarea acordului între Guvernul Republicii Moldova și cel al SUA privind vânzarea terenului pentru construirea sediului Ambasadei SUA în Republica Moldova.

„Am fost în situația să aprobăm de urgență aceste proiecte, având în vedere instabilitatea și incertitudinea politică din țară, dar și ultimele evoluții politice prin care unul dintre partidele care au încercat să blocheze permanent aceste două proiecte încearcă să preia în mod ilegal puterea”, a menționat Filip, făcând referire la PSRM.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md