18:37:44 26.04.2024
Stiri

Nicolae Negru, despre declarația lui Putin, care e gata să pună umărul la procesul de „dezoligarhizare” a R. Moldova: „Ne întrebăm numai cât de sincer este Putin în cazul oligarhilor noștri”

Politică 13.06.2019 11:53 Vizualizări5215 Autor: Nicolae Negru
Nicolae Negru, despre declarația lui Putin, care e gata să pună umărul la procesul de „dezoligarhizare” a R. Moldova: „Ne întrebăm numai cât de sincer este Putin în cazul oligarhilor noștri”


Nicolae Negru, editorialistul Ziarului NAȚIONAL, nu se arată surprins de declarația lui Putin potrivit căreia Rusia va pune umărul la procesul de „dezoligarhizare” a Republicii Moldova, știindu-se că el și emisarul său, Dimitri Kozak, au pus la cale mariajul între acumiști și socialiști și au moșit alianța ACUM-PSRM.

CITIȚI și VIDEO // Putin spune că va SPRIJINI coaliția dintre PSRM și „ACUM”: „Ceea ce au făcut Dodon și foștii săi oponenți, partidele convențional prooccidentale, este un pas spre construirea unui stat modern”

„Era firesc ca Putin să vrea să ne ajute și din alt unghi de vedere, cunoscându-se antipatia sa față de oligarhii răi (ca Hodorkovski) și simpatia pentru oligarhii buni (ca Abramovich) din Rusia. Ne întrebăm numai cât de sincer este dl Putin în cazul oligarhilor noștri.

Dacă e să-l credem lui Dodon (și de ce nu l-am crede pe un cogeamite președinte?), Putin a promis să închidă dosarele penale și l-a invitat pe Plahotniuc la Kremlin, dacă PD semnează acordul de constituire a alianței cu PSRM.

Dodon: ... (rușii) care-s gata să vă primească la Putin și să scoată problema cu dosarele. Putin în față mi-a zis – под мои личные гарантии (garantez prin cuvântul meu).

Plahotniuc: Nu poate el să mă invite încolo, atât timp cât eu am dosare acolo...

Dodon: Eu vă spun ce mi-a spus Putin mie în ochi, ieri:

„Igor, transmite-i lui Plahotniuc că îl invit săptămâna viitoare, cu tine, în doi. Ne-am așezat, am discutat ce facem mai departe. Să nu se teamă, e garanția mea” („Игорь, передай Плахотнюку, что я приглашаю на следующей неделе, с тобой, вдвоём. Мы сели – осудили, как мы двигаемся дальше. Пусть не боятся – под мои личные гарантии”).

Acum ar trebui să ne răspundă cineva de la Kremlin: invitația lui Putin pentru Plahotniuc mai rămâne în vigoare sau a fost anulată?”, întreabă Nicolae Negru.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md