14:42:37 10.05.2024
Stiri

Deputatul PAS, Vladimir Bolea, recunoaște că va depune la Procuratura Generală o interpelare privind „tradarea de Patrie” care ar fi fost săvârșită de Dodon”

Politică 13.06.2019 20:13 Vizualizări1916 Autor: Ziarul National
Deputatul PAS, Vladimir Bolea, recunoaște că va depune la Procuratura Generală o interpelare privind „tradarea de Patrie” care ar fi fost săvârșită de Dodon”


Deputatul PAS, Vladimir Bolea, le-a spus cetățenilor care protestează în fața clădirii Guvernului că va depune o interpelare la Procuratura Generală referitor la potențialul act de trădare de Patrie din partea lui Igor Dodon, însă va face acest lucru doar când va fi ales un nou procuror general.

„Oamenilor care se aflau în fața Guvernului le-am spus în felul următor: Că ei trebuie să elibereze calea de acces, că doamna Maia Sandu și guvernanții noi, legali și constituționali să intre și să preia activitatea, dar și că voi depune o interpelare, că doar asta poate face un deputat, la Procuratura Generală în momentul în care se va instaura un procuror general nou, legal”, a menționat parlamentarul.

Întrebat de ce nu ar face acest lucru mai devreme, Bolea a spus că, de fapt, nu are cui să se adreseze în situația în care instituțiile statului sunt blocate.

„Cui să depun interpelare acum? Clădirile statului sunt blocate, totul este blocat, cu cine să vorbesc eu acum? Noi am votat în Parlamentul Republicii Moldova că puterea în stat este uzurpată, că statul este capturat și la etapa actuală noi nu putem vorbi cu cineva nici în calitatea noastră de deputat, pentru că toate instituțiile statului la etapa actuală sunt uzurpate. Persoanele care conduc aceste instituții nu reprezintă legal, nimic”, a punctat el.

Amintim că Partidul Democrat din Moldova a iniţiat o campanie de colectare a semnăturilor pentru demiterea lui Igor Dodon, pe motiv de trădare de patrie, finanţare ilegală din exterior a PSRM şi uzurpare a puterii în stat.

Potrivit democraților, pentru a-şi pune în aplicare „planul de vânzare a ţării”, Igor Dodon împreună cu socialiştii şi blocul ACUM au întreprins o tentativă de lovitură de stat.

PDM consideră că, prin această trădare ruşinoasă, cetăţeanul Igor Dodon şi-a pierdut orice legitimitate, mai ales după ce întreaga ţară a văzut modul în care a încercat să pună în practică un plan de federalizare a Republicii Moldova, dar şi modul în care preşedintele ţării recunoaşte că socialiştii au fost finanţaţi ilegal din Federaţia Rusă cu zeci de milioane de dolari în ultimii ani.

Sursa: deschide.md


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
10.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Contopirea „Zilei Vi...

09.05.2024 08:45 Ziarul National Nicolae Enciu // 9 mai - simbol al un...

07.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cine trage dintre no...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md