09:21:02 05.05.2024
Stiri

Secretar științific al ICJPS: „Pe ambele părți ale BARICADEI sunt forțe politice cu lideri mai mult sau mai puțin compromiși”

Politică 12.06.2019 14:26 Vizualizări1804 Autor: Ziarul National
Secretar științific al ICJPS: „Pe ambele părți ale BARICADEI sunt forțe politice cu lideri mai mult sau mai puțin compromiși” Facebook


Secretarul științific al Institutul de Cercetări Juridice, Politice și Sociologice (ICJPS), Serghei Sprincean, nu crede că evenimentele actuale din R. Moldova și cele din Armenia din aprilie 2018 pot fi comparate. „R. Moldova din iunie 2019 nu e Armenia din aprilie 2018, când poporul s-a opus abuzurilor oligarhului”.

„Acum, la Chișinău, pe ambele părți ale baricadei sunt forțe politice cu lideri politici mai mult sau mai puțin compromiși. Poporul este în afara acestor combinații politice, fiind antrenat în ele fără prea mare dorință, dar și fără niciun beneficiu major ulterior, în condițiile în care nu se dorește de către politicienii aflați pe ambele părți ale baricadei, dar și de susținătorii lor activi, să se recunoască și să se corecteze greșelile făcute anterior”, scrie acesta pe pagina sa de Facebook.

Potrivit lui, numai concilierea de moment dintre taberele aflate în conflict și curățirea ulterioară a clasei politice, poate aduce liniște în societate și nu ridicarea unor mase de oameni contra altora, pe motiv că unii sunt buni și alții răi.

„Acum, liderii politici, societatea civilă, armata și organele de forță, cu toată societatea din R. Moldova în întregime, trebuie să recunoaștem că așa cum au evoluat lucrurile până acum și se propune să se continue pe viitor, reprezintă o cale falimentară de dezvoltare a societății noastre”, crede Sprincean.

„Până nu e prea târziu, consider că trebuie să recunoaștem cu toții împreună acest adevăr și să începem să construim poduri noi de comunicare socială în baza unor noi proiecte strategice de dezvoltare în conformitate cu modelele europene”, a conchis acesta.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu ne deprindem, ...

29.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Avatarul Partidului Șor

26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md