10:36:22 07.05.2024
Stiri

Ministerul Apărării: „Armata Națională NU se implică în criză și va rămâne în afara jocurilor politice. Armata Naționala se subordonează doar ordinii constituționale”

Social 10.06.2019 10:04 Vizualizări1229 Autor: Ziarul National
Ministerul Apărării: „Armata Națională NU se implică în criză și va rămâne în afara jocurilor politice. Armata Naționala se subordonează doar ordinii constituționale”


„Atât timp cât nu există certitudine clară în situația politică din țară, Armata Naționala se subordonează doar ordinii constituționale. Armata Națională își continuă activitatea în mod obișnuit, nu se implică în criză și va rămâne în afara jocurilor politice”, se arată într-un mesaj al Ministerului Apărării postat pe pagina oficială de Facebook a instituției.

Ministerul amintește că Forțele Armate sunt subordonate, potrivit Constituției, „exclusiv voinței poporului pentru garantarea suveranității, a independentei și a unității, a integrității teritoriale a țării și democrației constituționale.

„În același timp, conform legii nr.345 cu privire la apărarea națională: Conducerea sistemului național de apărare este un atribut exclusiv și inalienabil al autorităților constituționale ale statului. Atât timp cât nu există certitudine clară în situația politică din țară, Armata Naționala se subordonează doar ordinii constituționale. Armata Națională își continuă activitatea în mod obișnuit, nu se implică în criză și va rămâne în afara jocurilor politice.

Pentru a reduce riscul unei escaladări, conform regulamentelor interne aplicabile în situații speciale, accesul în toate unitățile militare și instituțiile Ministerului Apărării sunt interzise pentru oricine în afara personalului instituției, pe termen limitat, în funcție de evoluția situației”, anunță Ministerul Apărării.


Stiri relevante
02.05.2024 09:29 885 Joia Mare: Tradiții

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
07.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cine trage dintre no...

03.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu ne deprindem, ...

29.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Avatarul Partidului Șor

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md