22:35:35 26.04.2024
Stiri

Încă o ședință de Guvern la Chișinău: Premierul Pavel Filip a CONVOCAT o ședință cu participarea miniștrilor, secretarilor de stat și șefilor de agenții. Ce mesaj le-a transmis

Politică 10.06.2019 12:37 Vizualizări4482 Autor: Ziarul National
Încă o ședință de Guvern la Chișinău: Premierul Pavel Filip a CONVOCAT o ședință cu participarea miniștrilor, secretarilor de stat și șefilor de agenții. Ce mesaj le-a transmis gov.md


Prim-ministrul Pavel Filip a convocat astăzi în ședință miniștrii, secretarii de stat, șefii de agenții și instituții publice pentru a discuta despre „modul de funcționare a Guvernului în contextul actualei situații politice”, se arată într-un comunicat de presă plasat pe site-ul Executivului.

Sursa citată menționează că premierul a solicitat să fie asigurată activitatea în regim normal a instituțiilor publice, în baza Constituției și legilor țării, astfel încât cetățenii să nu aibă de suferit în urma crizei politice.

„La 7 iunie, Curtea Constituțională a statuat că termenul-limită de formare a Guvernului a expirat, iar președintele este obligat să dizolve Parlamentul. Pentru că șeful statului a refuzat să-și îndeplinească obligațiile constituționale, Curtea a constatat circumstanțele care justifică dizolvarea Parlamentului și a decis că decretul privind dizolvarea legislativului și desfășurarea alegerilor parlamentare anticipate urmează să fie semnat de prim-ministrul Pavel Filip, în calitate de președinte interimar. La 9 iunie, Pavel Filip a semnat decretul privind desfășurarea scrutinului la 6 septembrie curent”, se spune în comunicat.

Sursa citată subliniază că Curtea Constituțională a declarat neconstituționale Decretul Președintelui R. Moldova din 8 iunie 2019 privind desemnarea candidatului la funcția de prim-ministru al R. Moldova, Decretul președintelui R. Moldova din 8 iunie 2019 privind numirea Guvernului R. Moldova, dar și Hotărârea Parlamentului R. Moldova de legislatura a X-a din 8 iunie 2019 pentru alegerea președintelui Parlamentului.

Pe de altă parte, astăzi la Parlament a avut loc ședința Guvernului condus de Maia Sandu, care i-a demis pe șeful Inspectoratului General al Poliției, Alexandru Pânzari, și directorul general al Companiei Naționale de Asigurări în Medicină, Tamara Andrușca.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md