03:14:50 27.04.2024
Stiri

Declarație de la MAI: „Suntem în serviciul cetățeanului și al statului R. Moldova și nu acționăm în funcție de indicațiile politicienilor. Pentru noi, Constituția rămâne legea supremă”

Social 10.06.2019 14:46 Vizualizări3302 Autor: Ziarul National
Declarație de la MAI: „Suntem în serviciul cetățeanului și al statului R. Moldova și nu acționăm în funcție de indicațiile politicienilor. Pentru noi, Constituția rămâne legea supremă”


Ministerul Afacerilor Interne (MAI) și instituțiile subordonate activează în continuare conform atribuțiilor funcționale, asigurând ordinea și liniștea publică în strictă conformitate cu prevederile legii, se arată într-un comunicat de presă al instituției.

„Menționăm că Ministerul Afacerilor Interne și angajații săi sunt în serviciul cetățeanului și al statului R. Moldova și nu acționează în funcție de indicațiile politicienilor. Astfel, pentru noi Constituția rămâne legea supremă care spune că misiunea noastră este de a apăra drepturile şi libertăţile fundamentale ale persoanei prin activităţi de menţinere, asigurare şi restabilire a ordinii şi securităţii publice”, se arată în comunicat.

„Recomandăm tuturor celor care încearcă în aceste zile să implice imaginea instituției noastre și a conducătorilor în jocuri politice să nu provoace angajații care sunt antrenați în asigurarea ordinii publice, să nu vehiculeze cu informații neveridice în care suntem vizați, să manifeste respect pentru oamenii care poartă uniformă și să nu se implice în acțiuni ilegale pentru care pot fi trași la răspundere. Noi, întreaga echipă MAI, rămânem la datorie”, susține MAI.

Menționăm că, în ultimele zile, Maia Sandu și Andrei Năstase au lansat mai multe apeluri la adresa angajaților din instituțiile de forță să asigure transferul de putere către Guvernul învestit pe 8 iunie curent.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md