17:16:26 26.04.2024
Stiri

Festivalul de Muzică Clasică „DescOperă”, la Butuceni: Valentina Naforniță, în „Elixirul Dragostei”

Social 10.06.2019 16:30 Vizualizări1067 Autor: Ziarul National
Festivalul de Muzică Clasică „DescOperă”, la Butuceni: Valentina Naforniță, în „Elixirul Dragostei”


Cea de-a patra ediție a Festivalului de muzică clasică în aer liber „DescOperă” va fi organizată, în perioada 14-16 iunie curent, la Butuceni, Orheiul Vechi.

La eveniment sunt așteptați oaspeți atât din R. Moldova, cât și de peste hotare, pentru a se delecta cu muzică clasică într-un spațiu rustic, amfiteatrul peisagistic al Rezervației cultural-naturale „Orheiul Vechi”.

Artiștii Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu” și ai Orchestrei simfonice a Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”, conduse de către cunoscutul dirijor austriac Friedrich Pfeiffer și dirijorul român Tiberiu Soare, vor prezenta trei spectacole de excepție, programate pentru acest weekend.

Astfel, prima seară va debuta cu un spectacol muzical – „Rapsodii de Butuceni”, cu artiștii Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”, în frunte cu soliștii Ruxanda Panfili (vioară), Sergiu Mușat (clarinet), Marin Gheras (nai), sub bagheta dirijorului Friedrich Pfeiffer (Austria), fiind acompaniați de Capela Corală „Doina”.

Celebra operă în două acte „Elixirul Dragostei” de Gaetano Donizetti, în regia Rodicăi Pitireanu, dirijor – Tiberiu Soare, va fi jucată în a doua seară de către Valentina Naforniță, Florin Guzgă (România), Mihai Dogotari, Iurie Maimescu și Tatiana Dulghier.

Festivalul se va încheia cu spectacolul „Perpetuum Mobile”, oferit de Orchestra simfonică a Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”, în care vor răsuna mai multe piese din opera lui Johann Strauss, dar și fragmente din celebrele opere care au răsunat în cadrul Festivalului în anii precedenți: „Rigoletto”, „Carmen”, „Nabucco”, interpretate de soliștii Ljubica Vranes (Serbia), Ana Cernicova și Vladimir Dragoș.

De asemenea, oaspeții Festivalului vor avea posibilitatea să viziteze și să exploreze Rezervația cultural-naturală „Orheiul Vechi”, să viziteze siturile, mănăstirea, complexele rupestre, muzeul și gospodăriile oamenilor care păstrează atmosfera secolelor trecute, dar și să participe la masterclass-uri culinare inedite, pregătite de gazdele evenimentului.

Festivalul „DescOperă” este organizat de către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, Teatrul Național de Operă și Balet „Maria Bieșu” și Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici”.

Biletele sunt disponibile online pe iticket.md și la casele Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”, ale Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”, ale Palatului Național „Nicolae Sulac” și ale Info-centrului Butuceni, Orheiul Vechi.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md