08:23:39 27.04.2024
Stiri

DOC // Un deputat PPDA face BILANȚUL zilei: „Extrem de productivă”; „Miniștri de EXCEPȚIE”

Politică 08.06.2019 23:15 Vizualizări1571 Autor: Ziarul National
DOC // Un deputat PPDA face BILANȚUL zilei: „Extrem de productivă”; „Miniștri de EXCEPȚIE”


Deputatul fracțiunii Partidului Platforma Demnitate și Adevăr (PPDA) Igor Munteanu susține că ziua de astăzi a fost „lungă, tensionată, dar extrem de productivă la sediul Parlamentului R. Moldova”.

„Printr-o mobilizare exemplară, am format toate structurile de lucru ale actualului Legislativ, Biroul permanent, vicepreședinții, comisiile permanente, a fost votat spicherul Parlamentului. Totodată, R. Moldova are un nou Guvern, condus de prim-ministra Maia Sandu, însoțită de o echipă de miniștri de excepție.

Un decret de învestitură a fost deja semnat de președintele I.Dodon. După depunerea jurământului noilor miniștri, a fost votată o Hotărâre a Parlamentului R. Moldova prin care se declară că „instituțiile satului sunt capturare”, ceea ce reclamă măsuri excepționale de redresare a organelor de drept. Între timp, au fost demiși ambii directori ai SIS și CNA. Mâine, activitățile legislative vor avansa cu adoptarea pachetului de legi privind dezoligarhizarea R. Moldova, pe care l-am promovat în alegeri.

Toate acestea realizări importante au fost posibile doar în temeiul unei „Înțelegeri provizorii de cooperare” între Blocul ACUM și PSRM”, susține Igor Munteanu.

Deputatul a făcut public documentul care stă la baza înțelegerii dintre socialiști și „ACUM”, adăugând că „scopurile cooperării noastre sunt strict legate de curățarea statului de oligarhie și mafie, implementarea Acordului de Asociere UE-RM, readucerea statului într-un făgaș normal al statului de drept”.










Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md