12:19:45 26.04.2024
Stiri

OFICIAL // Poziția UE față de evenimentele de la Chișinău. Hahn și Mogherini: „Uniunea Europeană este pregătită să colaboreze cu guvernul legitim”

Politică 09.06.2019 17:45 Vizualizări4229 Autor: Ziarul National
OFICIAL // Poziția UE față de evenimentele de la Chișinău. Hahn și Mogherini: „Uniunea Europeană este pregătită să colaboreze cu guvernul legitim”


Uniunea Europeană a luat act de deciziile luate ieri de Parlamentul Republicii Moldova, inclusiv de formarea coaliției guvernamentale, se arată într-o declarație semnată astăzi de Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe și Politici de Securitate, Federica Mogherini, și comisarul european pentru Politică de Vecinătate, Johannes Hahn.

„Uniunea Europeană este pregătită să colaboreze cu guvernul legitim și democratic, pe baza unui angajament reciproc față de reformele și principiile fundamentale stipulatre în acordul nostru de asociere. Respectarea statului de drept și a democrației ar trebui să rămână pilonii relațiilor noastre. Aceasta este, în primul rând, ceea ce așteaptă și merită cetățenii Republicii Moldova”, cităm din declarația lui Hahn și Mogherini.

Totodată, UE face apel la „calm” și „reținere” în contextul situației politice de la Chișinău.

„Având în vedere evoluțiile care au urmat deciziilor luate ieri de către Parlamentul Republicii Moldova, Uniunea Europeană își reiterează cu fermitate apelul la calm și reținere. Dialogul dintre reprezentanții aleși în mod democratic trebuie să rămână cheia pentru găsirea unei soluții la actuala criză politică”, încheie declarația.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md