02:55:57 08.05.2024
Stiri

PPE felicită Blocul „ACUM”: „Astăzi este o zi istorică pentru Republica Moldova și pentru toți cetățenii săi”

Politică 08.06.2019 22:38 Vizualizări1386 Autor: Ziarul National
PPE felicită Blocul „ACUM”: „Astăzi este o zi istorică pentru Republica Moldova și pentru toți cetățenii săi”


Președintele Partidului Popular European (PPE), Joseph Daul, a felicitat Blocul „ACUM” oentru formarea noului guvern de la Chișinău.

Într-o declarație remisă presei se arată că „astăzi este o zi istorică pentru Republica Moldova și pentru toți cetățenii săi”.

„Astăzi, Moldova are un guvern condus de ACUM, ales în mod democratic.Azi este ziua în care Moldova începe să se transforme dintr-un stat capturat într-o democrație veritabilă. Să-i felicităm din toată inima pe Blocul ACUM și liderii săi, Maia Sandu și Andrei Năstase, pentru realizarea unei sarcini insurmontabile de formare a unui guvern și evitarea alegerilor anticipate, în pofida provocărilor și obstacolelor organizate de Vladimir Plahotniuc”, afirmă Daul.

Președintele PPE o felicită în mod special pe Maia Sandu pentru numirea sa în funcția de prim-ministru al Republicii Moldova.

„Am fost întotdeauna impresionat de curajul ei de a lupta împotriva controlului oligarhic și de hotărârea ei de a aduce poporului său democrație și prosperitate. Aș dori, de asemenea, să îl felicit pe Andrei Nastase pentru numirea sa în funcția de viceprim-ministru. El a fost o forță puternică împotriva unei Moldove autocrate și angajamentul său de a aduce schimbări a fost incontestabil. Un guvern condus de ACUM este o realizare majoră pentru partidele noastre membre, dar și pentru toți moldovenii care au votat pentru schimbare. O schimbare pe care Partidul Democrat (PD) nu este pregătit să o accepte. În schimb, ei încearcă cu disperare să submineze Guvernul și Parlamentul ales legitim și democratic prin intermediul instituțiilor de stat pe care le controlează. Este revoltător să vezi cum judecătorii Curții Constituționale urmăresc ordinele lui Vladimir Plahotniuc în locul Constituției Republicii Moldova”, cităm din aceeași declarație.

Daul avertizează că „orice provocări sau folosirea violenței pentru a răsturna noul guvern ales democratic vor fi condamnate ferm”: „PD trebuie să respecte rezultatul și să asigure o tranziție pașnică a puterii. Aș dori, de asemenea, să invit PSRM să-și păstreze cuvântul și să sprijine reformele necesare pentru a elibera Republica Moldova de controlul oligarhic”.

„Această zi va fi amintită în istoria Moldovei. Se încearcă o muncă grea de a lupta împotriva corupției, de a democratiza instituțiile și de a construi o economie prosperă. Pachetele legislative propuse de ACUM pentru restabilirea statului de drept și pentru eliberarea Moldovei de corupție reprezintă un bun punct de plecare. Nu va fi ușor. PPE va rămâne un partener puternic și un mare susținător al Guvernului condus de ACUM în promovarea democrației și aducerea prosperității pentru țară și poporul său”, mai spune liderul PPE.

Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
07.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cine trage dintre no...

03.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu ne deprindem, ...

29.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Avatarul Partidului Șor

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md