05:08:04 27.04.2024
Stiri

PD constată că alegerile anticipate sunt inevitabile. Candu: „Toate cheltuielile să fie suportate de partidele din Parlament"

Politică 07.06.2019 20:23 Vizualizări1381 Autor: Ziarul National
PD constată că alegerile anticipate sunt inevitabile. Candu: „Toate cheltuielile să fie suportate de partidele din Parlament


Partidul Democrat (PD) învinuiește Partidul Socialiștilor din R. Moldova, dar mai ales Blocul „ACUM" pentru provocarea alegerilor parlamentare anticipate. Mai mult, democraţii spun ca partidele din Parlament trebuie să-şi asume cheltuielile pentru anticipate.

„Pentru că în bugetul R. Moldova nu erau prevazuţi bani pentru alegeri anticipate, vom cauta soluţii ca toate cheltuielile să fie suportate de partidele din Parlament", a declarat vicepreşedintele PD, Andrian Candu, după şedinţa Consiliului Politic Național al Partidului Democrat.

Acesta a adăugat că PD a vrut crearea unei majorităţi, dar „ACUM” şi PSRM au refuzat acest lucru.

„Cu regret, în 3 luni nu s-a reuşit formarea unui guvern. Vreau să reiterez că, după alegeri, PD şi-a arătat disponibilitatea de a discuta formarea unei majorităţi parlamentare cu „ACUM". Noi nu am pus în discuţii funcţii. Cu regret, am văzut în 3 luni că discuţiile între PSRM şi „ACUM" s-au axat pe funcţii, niciodată nu am auzit în aceste 3 luni să se discute despre nevoile oamenilor şi ca R. Moldova să devină stat în care oamenii sunt fericiţi să trăiască. Au pus mai presus interesul politicienilor, decât cel al oamenilor. Au încălcat şi propriile angajamente făcute înainte de alegeri", a mai spus Candu.

La rândul său, premierul Pavel Filip a reiterat că va găsi o soluţie pentru ca cetăţenii să nu resimtă cheltuilile suportate de stat în urma alegerilor parlamentare şi a promis că proiectele socialie, care au fost lansate de echipa lui, vor continua.

„Ne vom mobiliza și mai bine, astfel ca cetățenii să nu simtă criza politică. Vă asigur că bani în bugetul statului sunt suficienți pentru a plăti salariile, autoritățile publice locale își vor primi banii, pensiile vor fi plătite la timp și în valorile în care au fost indexate. Și programul Prima Casă va continua și am discutat că poate vom mai veni și cu alte proiecte sociale. PD de la bun început a invitat pe toți la muncă. PD a spus că în final trebuie să învățăm, că trebuie să ne rezolvăm problemele singuri, să nu vină nimeni dinafara R. Moldova să ne spună ce să facem. Imediat, începând cu ziua de luni, veți simți revenirea Guvernului în R. Moldova, după o perioadă de incertitudine și așteptare", a dat asigurări Pavel Filip.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md