13:38:35 19.03.2024
Stiri

Declarația Blocului „ACUM” după vizita la Chișinău a oficialilor de la Washington, Bruxelles și Moscova: „Și-au arătat îngrijorarea faţă de evoluţia evenimentelor din R. Moldova”

Politică 04.06.2019 09:19 Vizualizări1476 Autor: Ziarul National
Declarația Blocului „ACUM” după vizita la Chișinău a oficialilor de la Washington, Bruxelles și Moscova: „Și-au arătat îngrijorarea faţă de evoluţia evenimentelor din R. Moldova”


Cei trei oficiali străini care au venit luni, pe 3 iunie, în vizită la Chișinău și-au exprimat, în cadrul întâlnirilor avute cu reprezentanții Blocului „ACUM”, „îngrijorarea faţă de evoluţia evenimentelor din Republica Moldova, subliniind, totodată, faptul că soluţiile politice se află în interiorul țării”

Un comunicat de presă al „ACUM” arată că, în dimineaţa zilei de ieri, reprezentanții blocului s-au întâlnit cu Johannes Hahn, comisarul Uniunii Europene pentru Politica Vecinătății și Negocieri de Extindere: „Oficialul european a fost informat despre soluțiile ACUM pentru depășirea blocajului politic din țară. Au fost reiterate necesitatea de a vota un guvern care să răspundă nevoilor cetățenilor și care să înceapă imediat lupta cu corupția și cu sistemul oligarhic. De asemenea, componentele blocului au confirmat angajarea fermă pentru asigurarea viitorului european al Republicii Moldova”.

Ulterior, liderii „ACUM” s-au întâlnit cu Brad Freden, Directorul Oficiului pentru Afaceri în Europa de Est al Departamentului de Stat SUA: „Blocul ACUM a subliniat intenția de a colabora strâns cu SUA în patru domenii strategice: democrație și bună guvernare, inclusiv anticorupție; independență energetică; dezvoltare economică și financiară și cooperare în materie de securitate”.

Seara, la întâlnirea cu vicepremierul rus Dmitri Kozak, discuția s-a axat pe situația politică și pe necesitatea imediată de dezoligarhizare a statului: „Reprezentanții Blocului ACUM au subliniat încă o data aspirațiile proeuropene ale DA și PAS, precum și importanța normalizării relațiilor economice și comerciale cu Rusia, în beneficiul cetățenilor Republicii Moldova”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

15.03.2024 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Raportul lui Dorin R...

11.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cât de naivă e „șefa...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md