13:09:37 26.04.2024
Stiri

Reacția Procuraturii Generale vizavi de conflictul iscat la Nisporeni după ÎMPUȘCAREA unui bărbat: Cauza a fost RETRASĂ din raion și este gestionată de IGP

Social 03.06.2019 16:00 Vizualizări1831 Autor: Ziarul National
Reacția Procuraturii Generale vizavi de conflictul iscat la Nisporeni după ÎMPUȘCAREA unui bărbat: Cauza a fost RETRASĂ din raion și este gestionată de IGP


Cauza penală cu privire la omorul unui bărbat de 39 de ani din satul Vulcănești, raionul Nisporeni, în noaptea de 25 mai curent, a fost retrasă de la Inspectoratul de Poliție din raion și a fost transmisă spre examinare Direcţiei Generale de Urmărire penală a Inspectoratului General de Poliție.

Într-un comentariu oferit Ziarului NAȚIONAL cu privire la acuzațiile aduse oamenilor legii de către rudele bărbatului ucis și o parte din săteni, Procuratura Generală (PG) arată că acestea „nu se confirmă”.

CITIȚI și „Răscoală” într-un sat din R. Moldova, după ce un localnic, tată a patru copii, a fost ÎMPUȘCAT MORTAL: „Îi ucidem și le ardem casele”

„Respectiva cauză penală a fost pornită şi este investigată de Inspectoratul de Poliţie Nisporeni. În noaptea crimei, ofițerii de poliție au reţinut persoana bănuită, care ulterior a fost pusă sub învinuire şi, la demersul procurorului, plasată în arest preventiv pentru 30 de zile. Alte patru persoane, care s-au aflat la faţa locului în momentul crimei, sunt căutate de poliţie pentru a fi aduse şi audiate”, susține PG.

Reprezentanții instituției ne-au informat că, după manifestaţia de vineri din faţa sediului Procuraturii Generale, un grup de romi din satul Vulcăneşti a fost primit de către reprezentanţii conducerii instituţiei, „cazul fiind luat la control şi studiat, nefiind însă identificate date care ar confirma temeinicia alegaţiilor protestatarilor”.

„Totuşi, pentru a exclude orice grad de neîncredere şi interpretare eronată cu privire la caracterul obiectiv al investigaţiilor, procurorul general a retras cauza penală din gestiunea IP Nisporeni şi a transmis-o pentru examinare Direcţiei Generale de Urmarire penala a IGP al MAI. Procuratura Generală a luat act şi de declaraţiile expuse în cadrul audienţei privind pretinse fapte de corupere şi a dispus Procuraturii Anticorupţie investigarea respectivelor aspecte. Concomitent, PG a dispus și cercetarea aspectelor ce țin de legalitatea atribuirii și deținerii dreptului de portarmă de către învinuit”, se mai arată în răspunsul procurorilor oferit Ziarului NAȚIONAL.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md