21:09:17 26.04.2024
Stiri

Secretarul de Stat al MRP, despre IMPORTANȚA alegerilor europarlamentare și cele TREI MARI PROIECTE pe care le va iniția guvernarea de la București în R. Moldova

Știri 23.05.2019 18:29 Vizualizări1280 Autor: Ziarul National
Secretarul de Stat al MRP, despre IMPORTANȚA alegerilor europarlamentare și cele TREI MARI PROIECTE pe care le va iniția guvernarea de la București în R. Moldova


Duminică vor avea loc alegeri europarlamentare, iar la urne sunt așteptați, inclusiv, și cetățenii români din Basarabia. Secretarul de Stat în cadrul Ministerului Românilor de Pretutindeni (MRP) și exponent al Partidului Social Democrat din România, Victor Alexeev, s-a referit la importanța alegerilor europarlamentare, dar și la proiectele care le va iniția anul acesta guvernarea de la București în R. Moldova.

„E timpul ca românii din Basarabia să conștientizeze un lucru: toți europarlamentarii PSD au fost implicați activ în procesul de susținere a parcursului european al R. Moldova. Fără mesajele și intervențiile lor, cu siguranță, reușitele Chișinăului n-ar fi cunoscut nivelul de apreciere de care s-a bucurat în diferite perioade de timp din partea comunității europene. Să nu uităm și de Comisia Parlamentului European pentru R. Moldova, care a fost condusă de Andi Cristea, el fiind membru PSD. Acum el candidează din nou pe lista partidului nostru. Avem o listă puternică, oameni cu expertiză, oameni cu drag de R. Moldova”, a declarat acesta într-un interviu pentru deschide.md.

Întrebat de ce anume PSD merită votul românilor din stânga Prutului, Alexeev a spus: „O dată venind la guvernare, PSD a făcut lucruri concrete și fundamentale aici în Basarabia. A început investiții fără precedent în educație: circa 900 de grădinițe. Anul acesta guvernarea PSD va iniția alte trei proiecte mari în Basarabia, avem ambiția unui proiect similar în privința școlilor din R. Moldova.

Urmează să fie semnat un acord de 52 de milioane de euro. S-a muncit foarte mult la acest proiect, la colectarea informațiilor tehnice, acum suntem pe ultima sută de metri cu pregătirile, suntem într-o fază de avizare, iar semnarea ar putea avea loc în circa 2-3 luni. Evident, pentru asta este nevoie ca la Chișinău să se instaleze un Guvern care să se afle în anumite raporturi de parteneriat cu guvernarea de la Chișinău, asemeni Guvernului care a fost până acum. În puls, se pregătește și un memorandum pentru următorul acord de finanțare de 100 de milioane de euro, destinat perioadei 2020-2024. Avem și parteneriatele directe între localitățile înfrățite, care în ultimii ani au constituit 18 milioane de euro. Avem un proiect, deja început, de aprovizionare cu apă și canalizare a vreo șase raioane din nordul R. Moldova. Apă de la Iași. Vor fi investiții și în domeniul social, dar și în infrastructură”, a precizat Alexeev.

Continuarea AICI.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md