20:38:58 26.04.2024
Stiri

Producătorii și exportatorii de prune și struguri de masă din R. Moldova pot obține granturi pentru implementarea tehnologiilor avansate post-recoltă și pentru promovarea exporturilor pe piața Uniunii Europene

Economie 01.05.2019 14:01 Vizualizări2445 Autor: Ziarul National
Producătorii și exportatorii de prune și struguri de masă din R. Moldova pot obține granturi pentru implementarea tehnologiilor avansate post-recoltă și pentru promovarea exporturilor pe piața Uniunii Europene


Proiectul USAID Agricultura Performantă în Moldova (APM) intenționează să acorde granturi producătorilor și exportatorilor de prune și struguri de masă și organizațiilor lor, precum grupurile de producători din R. Moldova, pentru implementarea tehnologiilor avansate post-recoltă care vor facilita conformarea cu cerințele specifice ale importatorilor din piața Uniunii Europene și vor contribui la creșterea exporturilor de prune și struguri de masă către această piață.

Granturile pot fi acordate pentru linii și echipamente specializate în ambalarea produselor conform specificațiilor importatorilor, așa ca producerea lăzilor de lemn cu bară orizontală, instalații și echipamente necesare integrării în sistemele de tip pooling a lăzilor returnabile de plastic etc.

Totodată sunt acceptate alte tehnologii post-recoltă complementare care pot contribui la sporirea exporturilor de prune și struguri de masă către UE și alte piețe noi, precum pungi MAP, covorașe de absorbție a etilenei, echipamente de înregistrare a temperaturii și umidității relative etc.

Proiectul APM anticipează acordarea de 3-4 granturi în valoare totală de 2 700 000 de lei, iar beneficiarii selectați vor primi sume individuale între 600 000 și 900 000 de lei. Pentru a demonstra angajamentul față de activitate, solicitantul trebuie să contribuie cu minimum 50% din suma totală a activități de grant.

Cel puțin un grant este rezervat pentru solicitanții din UTA Găgăuzia, Taraclia și localități din raioanele adiacente de-a lungul Drumului European E584, cu condiția corespunderii propunerii cu obiectivele acestei solicitări și a recomandărilor „Studiului de fezabilitate privind necesitățile de modernizare a infrastructurii post-recoltare în UTA Gagauzia și Taraclia" efectuat de către Proiectul APM.

Mai multe detalii puteți afla AICI.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md