00:35:00 27.04.2024
Stiri

Pavel Filip, despre anunțul Ministerul Economiei de la București, potrivit căruia pe 2 mai vor demara lucrările la conducta de gaze Ungheni – Chișinău: „Facem încă un pas important”

Economie 26.04.2019 13:35 Vizualizări2187 Autor: Ziarul National
Pavel Filip, despre anunțul Ministerul Economiei de la București, potrivit căruia pe 2 mai vor demara lucrările la conducta de gaze Ungheni – Chișinău: „Facem încă un pas important”


Premierul Pavel Filip apreciază faptul că Societatea Națională de Transport Gaze Naturale (SNTGN) „Transgaz” SA, companie aflată în portofoliul Ministerului Economiei din România, a semnat contractele de achiziție de lucrări aferente realizării gazoductului Ungheni-Chișinău, pentru cele 7 loturi ale investiției.

„Pe 2 mai demarează lucrările de construcție a conductei de gaze naturale Ungheni-Chișinău. Compania românească „Transgaz” a anunțat despre semnarea tuturor contractelor necesare în acest scop. Astfel, facem încă un pas important spre asigurarea securității energetice a R. Moldova. Asta înseamnă că republica noastră va putea lua decizii în beneficiul cetățenilor, fără riscuri, pentru că va avea o sursa alternativă de gaze naturale”, a scris Pavel Filip pe pagina sa de Facebook.

Citește și: VIDEO // Șantierul de construcție a interconectorului Ungheni-Chișinău, LANSAT: Proiectul de INTERCONECTARE a R. Moldova la piața energetică europeană urmează să fie finalizat într-un an: „UNIREA se face prin proiecte concrete și nu prin declarații”

De menționat că realizarea proiectului Ungheni – Chișinău, declarat de interes național în R. Moldova, presupune construirea unei conducte de transport gaze naturale în lungime de 120 km, trei stații de predare a gazelor naturale (două în Chișinău și una în Ungheni) şi dotarea centrului de dispecerizare și dirijare de la Ghidighici.

Rețeaua de transport gaze naturale pe ruta Ungheni – Chișinău reprezintă cea de-a doua etapă a proiectului de interconectare Iași – Ungheni – Chișinău.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md