22:58:02 26.04.2024
Stiri

Tirul acuzațiilor dintre PSRM și „ACUM” continuă: „Maia Sandu și Andrei Năstase fac totul pentru ca o coaliție PSRM – „ACUM” să nu fie”

Politică 23.04.2019 15:10 Vizualizări1603 Autor: Ziarul National
Tirul acuzațiilor dintre PSRM și „ACUM” continuă: „Maia Sandu și Andrei Năstase fac totul pentru ca o coaliție PSRM – „ACUM” să nu fie” facebook


Blocul „ACUM” și PSRM spun că vor face tot posibilul ca să ajungă la o înțelegere privind alegerea organelor de conducere ale Parlamentului și învestirea unui „guvern funcțional”, însă membrii acestor entități politice se atacă la orice pas. După ce liderul PPDA, Andrei Năstase, l-a criticat pe liderul neformal al PSRM, Igor Dodon, cu o replică a venit și deputatul socialist Grigore Novac.

„Cei de la „ACUM”, după ce au agățat insigne de deputat la piept, după ce au primit birouri de lucru la Parlament, au început a lansa mesaje distructive, atacuri dure la adresa șefului statului și PSRM. Adică, au început să facă tot posibilul ca această coaliție PSRM – „ACUM” categoric să nu fie… Astfel de acțiuni au fost multe, una mai deocheată ca alta”, a scris Novac pe blogul său.

Acesta a oferit și câteva exemple care, în opinia sa, fac imposibilă o coaliție dintre PSRM – „ACUM”.

„Duminică, la o emisiune televizată, Maia Sandu a declarat că „fracțiunea socialiștilor a plecat în întregime la Moscova, ceea ce este un lucru rușinos”. Mai spune că „acest lucru arată foarte prost și că ar transmite un mesaj că nu este independent”. Acest mesaj din topor al doamnei Sandu este de-a dreptul distructiv. Aceste săgeți veninoase la adresa Federației Ruse ne duce la gândul că Maia Sandu nu este independentă în declarațiile sale, iar în loc să fie preocupată de politica internă, domnia sa a trecut direct la geopolitică. Pe de o parte, cei de la „ACUM” spun că doresc discuții cu PSRM, dar în același timp fac astfel de atacuri care nu pot fi acceptate de socialiști și electoratul său”, a precizat Novac.

Deputatul socialist s-a referit și la acțiunea de duminică, când Maia Sandu și Năstase au participat la prezentarea candidaților PNL România la alegerile europarlamentare din luna mai.

„Maia Sandu și Andrei Năstase au participat la un eveniment unionist, unde Ludovic Orban a lansat atacuri neîntemeiate la adresa președintelui Igor Dodon și a socialiștilor. Sandu și Năstase ascultau cuminți acuzațiile aduse potențialilor parteneri de coaliție. Când dorești o coaliție, atunci nu poți trece cu vederea astfel de atacuri. Tot la acea întâlnire, la rampă a ieșit Rareș Bogdan. Tradițional, acest Rareș Bogdan a început discursul său cu un atac la adresa președintelui Dodon și a continuat cu alte mesaje inacceptabile. Dar cel mai mult mi-a atras atenția că Maia Sandu și Andrei Năstase au tăcut mâlc atunci când Rareș Bogdan a spus:

„Solicit public, de aici de la Chișinău, ca statul român să fie mult mai atent cu privire la teritoriile de peste Prut, la Basarabia. Este inadmisibil să uiți actul samovolnic întâmplat în urmă cu 70 de ani, este inadmisibil să consideri această parte a României mari care astăzi se numește R. Moldova ca un teritoriu pur și simplu abandonat în brațele unora. Aici este un teritoriu care a aparținut României, locuit de milioane de români, deci poate trebuie tratat cu mare atenție, cu cât se poate de multă responsabilitate. România are obligația fratelui mai mare, uneori chiar împotriva celui care poate la anumite nivele nu înțelege anumite lucruri”.

Uite că la toate aceste declarații unioniste și antistatale, Sandu și Năstase se prefăceau morți în popușoi, lucru inadmisibil pentru un politician care muncește în interesul R. Moldova și pentru statul R. Moldova. Cum, domnilor de la „ACUM”, vreți să discutați, să creați coaliție, când faceți tot posibilul ca această coaliție să nu fie?”, s-a întrebat Novac.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md