06:16:13 27.04.2024
Stiri

Șeful statului admite și o MAJORITATE dintre PSRM-PD: „Cele mai bune alianțe în actualul Parlament sunt cu participarea socialiștilor”

Politică 19.04.2019 11:40 Vizualizări1782 Autor: Ziarul National
Șeful statului admite și o MAJORITATE dintre PSRM-PD: „Cele mai bune alianțe în actualul Parlament sunt cu participarea socialiștilor” facebook


Președintele Igor Dodon afirmă că, în cazul în care în actualul Parlament va fi constituită o majoritate parlamentară, atunci din ea va face parte și Partidul Socialiștilor din R. Moldova (PSRM). Șeful statului crede că PSRM nu poate să rămână în afara guvernării, dar dacă „ACUM” și PD se înțeleg, atunci va desemna un premier propus de aceste entități politice.

Potrivit lui Dodon, dacă PD și „ACUM” se înțeleg, atunci „nu vor fi schimbări” în bine. „Va fi Alianța pentru Integrarea Europeană a câta deja? A șaptea, a opta? Noi am văzut rezultatul... Dacă găsesc consens, atunci președintele R. Moldova va accepta o astfel de coaliție, pentru că ea este legitimă, este formată de două partide care au acces în Parlament prin votul direct al cetățenilor”, a spus președintele, în cadrul unei emisiuni de la „Moldova 1”.

Totuși, Igor Dodon nu crede că poate fi constituită o majoritate dintre PD și „ACUM”.

„Sunt ferm convins că oricare majoritate parlamentară va fi creată, trebuie să fie creată cu participarea socialiștilor. Asta pentru că socialiștii nu au participat la guvernare în ultimii zece ani și au mai multe posibilități și capacități de promova ceva nou în guvernarea din R. Moldova.

Mai mult, socialiștii, ca parte a guvernării, ar putea să asigure o anumită stabilitate, inclusiv o politică externă echilibrată. La fel și aceste sondaje demonstrează că cetățenii tot consideră că cele mai bune alianțe în actualul Parlament sunt cu participarea socialiștilor, ori cu „ACUM”, ori cu PD, dar nu alianță de dreapta. Acest lucru și-l doresc și cetățenii. Ei înțeleg că anume cu participarea socialiștii lucrurile se pot schimba spre bine”, a conchis Dodon.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md