09:35:25 26.04.2024
Stiri

DECLARAȚIE // Următoarea şedinţă a Parlamentului va fi DUPĂ alegerile anticipate

Politică 18.04.2019 12:09 Vizualizări2713 Autor: Ziarul National
DECLARAȚIE // Următoarea şedinţă a Parlamentului va fi DUPĂ alegerile anticipate Unimedia


Următoarea ședință a Parlamentului ar putea avea loc după alegerile parlamentare anticipate, fiindcă cea începută la 21 martie curent nu va mai fi reluată.

Așa declară liderul Mişcării Populare Antimafie, Sergiu Mocanu, potrivit căruia preşedintele democraților, Vlad Plahotniuc, nu-şi mai doreşte ca şedinţele noului Parlament să fie reluate, pentru că democratul ar fi interesat în organizarea alegerilor parlamentare anticipate.

„Eu cred că Plahotniuc nu vrea să-i mai vadă în Parlament (referindu-se la Maia Sandu şi Andrei Năstase). Eu cred că şedinţe ale Parlamentului nu vor mai fi. Năstase deja deputat a fost, cum a fost şi primar de Chişinău. El asta deja a fost. Iar Plahotniuc atât de tare îi urăşte, încât nu mai vrea să-i vadă în Parlament. Plahotniuc nu mai vrea să facă o şedinţă a Parlamentului până la viitoarele lui parlamentare anticipate”, a declarat Sergiu Mocanu în cadrul emisiunii sale de pe Youtube, citat de Adevărul.

În opinia sa, Plahotniuc şi-ar dori anticipate, pentru că ar avea şanse să obţină mai multe mandate parlamentare, dar şi din motiv că, în cazul unor eventuale anticipate, din cauza lipsei de lungă durată a unui Guvern la Chişinău, partenerii din SUA şi UE ar putea închide ochii, dacă Plahotniuc îşi formează o majoritate parlamentară cu unii deputaţi pe care ar urma să-i atragă de partea sa, după modelul anului 2016.

Amintim că prima şedinţă a noului Parlament, ales pe 24 februarie 2019, a fost întreruptă din cauza lipsei unei majorităţi parlamentare. Dacă Parlamentul va fi nefuncţional timp de trei luni de la data primei şedinţe, preşedintele ţării este obligat de Constituţie să semneze un decret de dizolvare a Parlamentului și să anunțe alegeri anticipate.

Socialiștii care au anunțat că vor o coaliție de guvernare doar cu Blocul „ACUM” dispun de 35 de mandate de deputat, democrații - de 30 de mandate, iar Blocul „ACUM” - de 26 de mandate.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md