10:40:51 26.04.2024
Stiri

Ghimpu, despre OLIGARHII din R. Moldova: „A fost atac raider din partea lui Țopa și cu Năstase. Eu nu îl apăr pe Plahotniuc. Eu spun unde e vinovat Plahotniuc”

Politică 18.04.2019 15:38 Vizualizări3780 Autor: Ziarul National
Ghimpu, despre OLIGARHII din R. Moldova: „A fost atac raider din partea lui Țopa și cu Năstase. Eu nu îl apăr pe Plahotniuc. Eu spun unde e vinovat Plahotniuc” privesc.eu


Președintele de onoare al Partidului Liberal (PL), Mihai Ghimpu, insistă că atacul raider de la începutul anilor 2000 la „Victoriabank” ar fi fost săvârșit de „verișorii” Țopa, împreună cu actualul deputat Andrei Năstase. Acesta mai spune că Plahotniuc nu este singurul oligarh din politică, pentru că în spatele lui Năstase sunt oligarhii Țopa.

Potrivit lui Ghimpu, există concurență între oligarhi și acum. „Există concurența asta oricum. În spatele „ACUM” stă Țopa. Hai să fim serioși. Țopa a fost la mine în audiență când eram președinte. A spus totul despre conflictul care era între ei (cu Plahotniuc n.r). Noi vorbim de Platforma „DA”. Țopa a finanțat și a vrut să ridice un partid împotriva lui Plahotniuc prin Sergiu Mocanu, dar nu i-a reușit. Nu era o situație prin care poți să te ridici cum s-a ridicat Năstase, folosind furtul miliardului. Când s-a aflat despre furtul miliardului, s-au pornit aceste proteste și a venit Năstase”, a declarat Ghimpu, în cadrul unei emisiuni de la Tv8.

Liberalul a mai spus că nu se teme că va fi acționat în judecată de Andrei Năstase pentru aceste declarații.

„Dar el recunoaște că Țopa este nașul dumnealui. Cine a finanțat televiziunea? Cine a finanțat Jurnal TV? Țopa a fost la mine la discuții, nu pur și simplu inventez eu. Pe cine promovează Jurnal TV?!”, a întrebat acesta.

Întrebat dacă „oligarhul” Țopa poate fi egalat cu „oligarhul” Plahotniuc, Ghimpu și-a amintit cum unii acționari de la „Victoriabank” au rămas fără acțiuni.

„Toate acestea s-au început după ce au fost pedepsiți verișorii Țopa. Atunci a început lupta între Țopi și Plahotniuc. Asta toată lumea știe. A apărut ulterior partidul. Dacă Năstase nu ar fi fost sprijinit de Țopa, nu am fi avut astăzi acest partid atât de influent. Tot câștigul se datorează Jurnal TV. Eu am spus că la mine a fost în audiență bancherul Viorel Țopa. Așa a fost la mine și dl Victor Țurcanu, președintele „Victoriabank”. și vicepreședintele, dna Prodisvet. Mi-au spus cum s-a întâmplat când le-au luat acțiunile”, a povestit fostul președinte interimar.

Întrebat dacă a fost atac raider din partea lui Plahotniuc, liberalul Ghimpu a răspuns: „A lui Țopa și cu Năstase. Eu nu îl apăr pe Plahotniuc aici. Eu spun unde e vinovat Plahotniuc. De ce nimeni nu i-a invitat pe Prodisvet și pe Țurcanu să îi întrebați dacă e adevărat ce se spune despre Țopa?! Acțiunile au fost luate și au fost întoarse. Eu am vorbit cu Plahotniuc și i-am spus că treaba asta nu îmi place, noi nu putem să fim împreună la guvernare, atunci când oamenilor le este pus cuțitul la gât și luate acțiunile. Și apoi s-a rezolvat, le-au întors la oamenii aceștia acțiunile. Și s-a pornit războiul între ei doi (Plahotniuc și Țopa n.r.). Țopa a mers pe altă cale. A vrut prin alți oameni să intre în politică”, a adăugat politicianul.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md