18:11:17 26.04.2024
Stiri

Incendiul devastator de la Notre-Dame, practic STINS. Structura monumentului, SALVATĂ: Președintele Macron promire RECONSTRUIREA catedralei

Știri 16.04.2019 09:18 Vizualizări1137 Autor: Ziarul National
Incendiul devastator de la Notre-Dame, practic STINS. Structura monumentului, SALVATĂ: Președintele Macron promire RECONSTRUIREA catedralei Libertatea


Incendiul care a devastat Catedrala Notre-Dame din Paris este „sub control", au anunţat marţi dimineaţă pompierii capitalei franceze după mai multe ore de lupte cu flăcările, relatează AFP.

„Focul este complet sub control. A fost stins parţial, mai rămân câteva focare reziduale de stins", a explicat pentru AFP locotenent-colonelul Gabriel Plus, purtător de cuvânt al pompierilor din Paris.

„Vom reconstrui Notre-Dame", a promis preşedintele francez, Emmanuel Macron, după incendiul care a devastat luni catedrala simbol al arhitecturii gotice, suscitând o vie emoţie în Franţa şi în lumea întreagă, relatează Agerpres.

„Ce este mai rău a fost evitat, chiar dacă bătălia încă nu a fost câştigată complet", a declarat şeful statului, vizibil emoţionat, în apropierea catedralei devastate, adăugând că „următoarele ore vor fi dificile".

Pompierii anunță că au reuşit să salveze „structura" edificiului „în întregime", a declarat şeful acestora aflat la faţa locului, relatează AFP.

„Putem considera că structura Notre-Dame este salvată şi păstrată în întregime",a afirmat generalul Jean-Claude Gallet, comandantul Brigăzii de pompieri din Paris.

Folosirea avioanelor pentru a stinge flăcările de la Notre-Dame, aşa cum a sugerat preşedintele american Donald Trump şi au crezut toţi parizienii sau aproape, nu este o opţiune, a declarat luni seara Direcţia Generală de Securitate Civilă, deoarece acest procedeu ar putea distruge clădirea care este cuprinsă de un incendiu violent.

„Aruncarea de apă pe acest tip de clădire ar putea duce la prăbuşirea întregii structuri", a scris pe Twitter Securitatea Civilă, în timp ce flăcările mistuie catedrala de aproximativ două ore, timp în care turnul în formă de săgeată şi acoperişul deja s-au prăbuşit.

Pompierii afirmă că incendiul pare să fi izbucnit de la schele instalate pe acoperişul clădirii.

Edificiul a fost construit între secolele al XII-lea şi al XIV-lea.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md