02:15:16 27.04.2024
Stiri

Boțan și Popov, despre solicitările înaintate de „ACUM” socialiștilor: Au 26 de mandate și nu pot pretinde la tot. Aceasta este o abordare populistă”

Politică 12.04.2019 17:00 Vizualizări1298 Autor: Ziarul National


Boțan și Popov, despre solicitările înaintate de „ACUM” socialiștilor: Au 26 de mandate și nu pot pretinde la tot. Aceasta este o abordare populistă” youtube

Analiștii politici Igor Boțan și Andrei Popov susțin că au urmărit ieri prima rundă de discuții între reprezentanții Partidului Socialiștilor din R. Moldova (PSRM) și „ACUM”, însă cred că blocul ar avea o „abordare populistă”, când pretinde la funcția de spicher și cea de premier.

„Cei din „ACUM” vorbesc doar despre un acord de colaborare pe termen scurt, pentru votarea legilor de dezoligarhizare, pentru eliberarea instituțiilor statului și modificarea sistemului de vot, ca mai apoi să fie inițiat procesul alegerilor anticipate”, a remarcat Boțan, în cadrul unei emisiuni televizate.

La rândul său, Andrei Popov crede că cerințele Blocului „ACUM” nu sunt realiste.

„Aceasta este o abordare populistă, deoarece „ACUM” are 26 de mandate și nu poate pretinde la tot. În timpul campaniei cei din „ACUM” spuneau că aceste alegeri reprezintă „lupta principală din istoria R. Moldova” și că „ACUM” înseamnă acum, adică vor lua majoritatea. Dar vedem că nu s-au prea îndeplinit prezicerile”, a menționat Popov.

Cei doi analiști politici au ajuns la concluzia că probabilitatea alegerilor anticipate este mică și în cele din urmă va fi o coaliție dintre PSRM-PD.

„Probabilitatea alegerilor anticipate este de 30%, iar pentru coaliția între PSRM și PD dau 70%”, anticipează Boțan.

„Și eu cred că nu vom avea anticipate. Va fi votat spicherul înaintat de PSRM, cu voturile PD, apoi vor vota împreună Guvernul, care se va supune lui Vlad Plahotniuc”, a conchis Popov.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md