23:30:35 26.04.2024
Stiri

Ambasadorul SUA, Dereck J. Hogan, după discuțiile cu reprezentanții partidelor parlamentare din R. Moldova: „Cred că stabilitatea politică de aici ar putea fi menținută”

Politică 11.04.2019 14:27 Vizualizări2579 Autor: Ziarul National
Ambasadorul SUA, Dereck J. Hogan, după discuțiile cu reprezentanții partidelor parlamentare din R. Moldova: „Cred că stabilitatea politică de aici ar putea fi menținută”


Ambasadorul Statelor Unite al Americii, Dereck J. Hogan, este de părere că „stabilitatea politică” din R. Moldova „ar putea fi menținută” în continuare.

Diplomatul a afirmat acest lucru astăzi, în cadrul Forumului Republica Moldova – Statele Unite ale Americii, desfășurat la Chișinău, la care participă reprezentanți a 16 companii americane din domeniul energiei, agrobusiness-ului, tehnologiei informației, construcțiilor etc.

„R. Moldova a trecut peste alegeri parlamentare și acum este în proces de formare a guvernării. După discuțiile pe care le-am avut cu liderii partidelor care pot forma următorul Guvern, pot să vă spun că toate aceste partide sunt determinate să consolideze mediul de afaceri, adoptând și implementând politici care vor fi mai prietenoase investitorilor. Cât despre stabilitatea politică de aici, eu cred că aceasta ar putea să fie menținută”, le-a transmis Dereck J. Hogan oamenilor de afaceri americani.

Ambasadorul american a mai declarat că își dorește ca antreprenorii din SUA să joace un rol mai important în economia Moldovei atât prin investiții, cât și prin furnizarea echipamentului de ultima generație, care poate ajuta companiile din Moldova să devină mai eficiente și mai competitive.

Forumul de afaceri moldo-american se desfășoară în perioada 11 - 12 aprilie la Chișinău, iar delegația americană este cea mai mare dintre toate care au vizitat R. Moldova în ultimii 10 ani.

În prezent, în Republica Moldova își desfășoară activitatea 398 de întreprinderi cu capital american, valoarea investițiilor fiind de circa 517 milioane de lei. SUA se află pe locul 7 printre țările partenere ale Republicii Moldova.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md