05:32:57 27.04.2024
Stiri

VIDEO // Maia Sandu, despre REFUZUL socialiștilor de a veni la discuțiile inițiate de „ACUM”: „PSRM evită să recunoască că R. Moldova este un stat capturat”

Politică 09.04.2019 11:49 Vizualizări1567 Autor: Ziarul National
VIDEO // Maia Sandu, despre REFUZUL socialiștilor de a veni la discuțiile inițiate de „ACUM”: „PSRM evită să recunoască că R. Moldova este un stat capturat” captură


Reprezentanții Blocului „ACUM” sunt dezamăgiți de faptul că deputații Partidului Socialiștilor din R. Moldova (PSRM) au refuzat să vină astăzi discuții și să-și spună punctul de vedere asupra pachetului de legi de „dezoligarhizare” a statului.

„Este clar că PSRM evită să recunoască că R. Moldova este un stat capturat. Ei refuză ca statul să fie deoligarhizat, refuză lupta cu PD și cu Plahotnbiuc. Vedem că această luptă nu este prioritară pentru PSRM. Socialiștii nu sunt sinceri cu propriii alegători, atunci când promit politici sociale. Fără dezoligarhizarea statului, aceste politici nu vor putea fi implementate”, a declarat lidera PAS, Maia Sandu, în cadrul unei conferințe de presă susținute astăzi la Parlament.

Politiciana a mai adăugat că R. Moldova este actualmente izolată pe plan extern, nu are parte de finanțare și e puțin probabil ca reformele sociale să fie transpuse în viață.

„Singura soluție este să se voteze acest pachet de legi propus de noi, să eliberăm din captivitate instituțiile statului. Noi ne asumăm guvernarea și cerem să fim sprijiniți. Inițial, vom dezoligarhiza instituțiile statului, iar asta va duce la îmbunătățirea condițiilor de viață ale cetățenilor. Noi avem candidați pentru funcțiile de miniștri într-un Guvern minoritar, avem cei mai buni specialiști. Așa cum am mai spus, este imposibilă o coaliție cu PSRM. Noi i-am invitat la discuții. Ei au ales să consolideze regimul oligarhic și sperăm că alegătorii lor vor înțelege asta”, a punctat lidera PAS.

Sursa crede că inițiativele enunțate astăzi de PSRM ar scinda și mai mult societatea. Maia Sandu nu are o părere bună nici despre „Pachetul social pentru Moldova” al PD, care va sta la baza negocierilor pentru formarea viitoarei coaliții de guvernare. „Inițiativele respective vor putea fi implementate când democrații se vor opri din furat. Banii publici nu sunt suficienți pentru aceste proiecte sociale. Mai întâi să înceteze să calce în picioare statul de drept și atunci va fi pornită și finanțarea externă”, a conchis politiciana.

Președinta PSRM, Zinaida Grecianîi, a declarat astăzi că Blocul „ACUM” ar trebui mai întâi să analizeze propunerile formulate astăzi de PSRM, inclusiv atribuirea funcției de spicher al Parlamentului, de ministru al Apărării și cel de Externe.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md