08:51:36 26.04.2024
Stiri

Sponsorul principal al prezidențiabilului Zelenski, oligarhul ucrainean Kolomoyski, în vizorul FBI

Știri 08.04.2019 16:00 Vizualizări2014 Autor: Ziarul National
Sponsorul principal al prezidențiabilului Zelenski, oligarhul ucrainean Kolomoyski, în vizorul FBI www.thedailybeast.com


FBI a inițiat o anchetă în cazul oligarhului Ucrainean Igor Kolomoyski, un adversar declarat al actualului președinte al țării vecine, Petro Poroșenko. Potrivit portalului thedailybeast.com, anchetatorii se concentrează pe posibile crime financiare, inclusiv spălare de bani. Sursa citată menționează că există suficiente probe în acest sens, ținând cont de faptul că Igor Kolomoyski a fost sub observare de mai mult timp.

Oligarhul, a cărui avere se cifrează, conform estimărilor Forbesc, la 1,2 miliarde de dolari, este stabilit la Tel Aviv. Acest lucru, potrivit experților, ar face dificilă o eventuală extrădare a omului de afaceri în SUA.

Informațiile despe anchetă au venit într-un moment politic dramatic pentru Ucraina. Pe 31 martie, comediantul Volodymir Zelenski a câștigat primul tur al alegerilor prezidențiale și se va confrunta cu actualul șef al statului vecin, Petro Poroșenko, în turul doi, pe 21 aprilie.

Serialul care l-a făcut faimos pe Zelenski este difuzat de către un post TV care aparține lui Kolomoisky, motiv pentru care Poroșenko și-a numit contracandidatul „cățelul lui Kolomoyski”.

Publicația mai scrie că reputația lui Kolomoyski este controversată. După Maidan, acesta devine guvernator al unei provincii din estul Ucrainei, mărginită de teritoriul controlat de separatiștii proruși. Surse citate de thedailybeast.com spun că oligarhul este o persoană foarte periculoasă, care preferă să facă afaceri în `arealul cenușiu”.

Cu toate că ancheta FBI este în plină desfășurare, Kolomoyski nu a fost incriminat și, prin intermediul avocatului său, a pledat nevinovat.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md