19:25:12 04.05.2024
Stiri

DECLARAȚIE // „Nu dau nicio șansă că acest Parlament va fi DIZOLVAT. Șeful statului va propune un PREMIER, fără să consulte formațiunile politice, iar acestea vor fi forțate să accepte”

Politică 05.04.2019 16:00 Vizualizări2942 Autor: Ziarul National
DECLARAȚIE // „Nu dau nicio șansă că acest Parlament va fi DIZOLVAT. Șeful statului va propune un PREMIER, fără să consulte formațiunile politice, iar acestea vor fi forțate să accepte” facebook


„Partidele politice fac acum un joc al nervilor, tatonează viitorii potențiali aliați, iar pe ultima sută de metri va fi și soluția. Nu dau nicio șansă ca acest Parlament va fi dizolvat. Cel mai probabil, partidele nu se vor înțelege și șeful statului va veni cu o figură pe care o va propune pentru funcția de premier fără să consulte formațiunile politice, iar acestea vor fi forțate să accepte”, este de părere fostul președinte al Curții Constituționale și ministru al Justiției, Alexandru Tănase.

În același timp, Tănase spune că alegerile anticipate nu trebuie privite ca un „cataclism”.

„Este până la urmă un instrument de resetare a sistemului politic. Vor fi niște costuri la bugetul de stat, care reprezintă o problemă, dar nu cred că resetarea sistemului politic ar da un alt rezultat. PSRM și-a pierdut din ascendență. Ei sunt marii perdanți ai alegerilor din februarie, pentru stânga lua mereu aproape 50%. PD, un partid bine echipat, mobil, are potențial de creștere, dar nu pot lua majoritatea. Dacă e să ne referim la „ACUM”, atunci senzația mea e că, după tot ce s-a întâmplat după alegeri, ar putea să nu mai repete rezultatul obținut. Ar putea pierde mandate. Așteptările au fost mari, dar am asistat la bâlbâieli, la incoerență. Pentru mine nu e clară strategia lor, unde vor să ajungă și cum vor să utilizeze 1/3 din votul popular”.

Despre Partidul „ȘOR” Tănase spune că nu-l vede ca un proiect politic, dar în cazul anticipatelor poate să mai rupă voturi de la PSRM.

„E un proiect schițat pe alte principii. Îmi vine greu să spun cine este alegătorul lor, ce fel de oameni votează pentru acest partid. Aparent votanții vin din zona socialiștilor. Ei folosesc elemente nostalgice. În cazul anticipatelor ar putea ca unii alegători să migreze de la Dodon la Șor, dar s-ar putea întâmpla și invers. Mai sunt 5% din alegătorii lui Voronin. Nu se știe cum vor vota aceștia în cazul anticipatelor. Partida proeuropeană nu este cea mai avantajată, pentru că nu văd bazinul unde ar putea pescui noi alegători”, a conchis sursa citată.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu ne deprindem, ...

29.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Avatarul Partidului Șor

26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md