03:25:59 27.04.2024
Stiri

Circa 10 MILIOANE de euro pentru reconstrucția a 6,55 km pe drumul de ocolire M2 – Chișinău. Timpul planificat pentru finalizarea acestor lucrări este de 730 de zile

Economie 04.04.2019 16:40 Vizualizări1656 Autor: Ziarul National


Circa 10 MILIOANE de euro pentru reconstrucția a 6,55 km pe drumul de ocolire M2 – Chișinău. Timpul planificat pentru finalizarea acestor lucrări este de 730 de zile

Drumului de ocolire M2 – Chișinău, cu o lungime de 6.55 km, va intra în reparații la începutul acestei veri. Contractul, în valoare de 9,9 milioane de euro, credit oferit de Banca Europeană de Investiții (BEI), a fost semnat, astăzi, între Administrația de Stat a Drumurilor și consorțiul de companii care a câștigat licitația internațională – „Rutador” și SRL „Lusmecon”.

„Asistăm astăzi la semnarea unui contract de importanță strategică pentru R. Moldova. Este vorba despre o parte din centura orașului Chișinău, care stabilește legătura cu partenerul nostru strategic, România. A fost o muncă grea și o procedură destul de complicată, pentru ca după rezilierea contractului din cauze de corupție între vechiul contractor și o fostă conducere a ministerului, să restabilim negocierile și să păstrăm finanțarea cu BEI. Vreau să felicit câștigătorii – compania „Rutador” și „Lusmecon”. Pentru noi este important ca banii pe care îi investim în construcția drumurilor să rămână în economia națională”, a declarat ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici.

Șeful reprezentanței BEI în R. Moldova, Antonio Castillo, a menționat că instituția pe care o reprezintă va continua să susțină astfel de proiecte: „Sperăm ca antreprenorii să respecte termenii stipulați în contract și să efectueze lucrări calitative”.

Directorul Administrației de Stat a Drumurilor, Gheorghe Curmei, a precizat că prevederile contractuale sunt mai dure, astfel încât lucrările de reabilitare să fie calitative și efectuate în termenii stabiliți, în mod contrar antreprenorul va fi penalizat.

Drumul de ocolire M2 – Chișinău, cu o lungime de 6.55 km, este parte a centurii municipiul Chișinău, ce leagă drumurile M1 și R3. Acest drum se situează la aproximativ 10 km vest de Chișinău. Conform proiectului, drumul urmează a fi îmbunătățit până la categoria „Ib” prin reabilitarea celor 4 benzi de circulație existente. De asemenea, se vor construi aproximativ 150 m de drumuri de acces. Reabilitarea drumului include reconstrucția sistemului rutier, demolarea și reconstrucția podețelor, construcția sistemelor de captare și evacuare a apelor de suprafață cât și relocarea utilităților existente.

Timpul planificat pentru finalizarea acestor lucrări este de 730 de zile, adică peste doi ani, plus încă un an perioada de garanție.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md