11:36:36 26.04.2024
Stiri

Afacerist slovac, acuzat OFICIAL de uciderea jurnalistului Jan Kuciak. Era deja închis, pentru infracțiuni economice

Știri 15.03.2019 08:00 Vizualizări1240 Autor: Ziarul National
Afacerist slovac, acuzat OFICIAL de uciderea jurnalistului Jan Kuciak. Era deja închis, pentru infracțiuni economice  EPA


Omul de afaceri slovac Marian Kocner a fost acuzat oficial în cazul uciderii lui Kuciak. Informațiile au fost confirmate de surse de poliție pentru cotidianul slovac SME.

Numele acestuia apăruse pe listele mafiei, care ar fi ordonat uciderea reporterului de investigații Jan Kuciak și a logodnicei sale, Martina Kusnirova, pe 21 februarie 2018.

Kocner se află în prezent în arest la Banska Bystrica, fiind reținut în legătură cu suspiciuni de săvârșire a unei infracțiuni economice, precizează SME.



Unul dintre cei patru suspecți arestați, anterior, pentru uciderea jurnalistului slovac Jan Kuciak l-a acuzat pe omul de afaceri Marian Kocner că a comandat această crimă, informa cotidianul Dennik N. Dennik N, care citează surse apropiate anchetei, a relatat că, potrivit mărturiei lui Zlotan A., Alena Zs i-a spus că Marian Kocner a ordonat asasinatul.

Kocner, în vârstă de 55 de ani, are în proprietate mai multe societăți. El se află în arest din iunie, într-un alt dosar, dar niciun act de acuzare nu a fost lansat împotriva lui. Diferitele sale activități au făcut obiectul anchetelor jurnalistice ale lui Jan Kuciak, scrie Agerpres.

Bărbatul care îl acuză este Zlotan A., un întreprinzător din orașul Komarno, ce ar fi servit ca intermediar între femeia considerată de anchetatori ca fiind cea care a comandat crima, Alena Zs., presupusul executant, Tomas Zs., și șoferul care l-ar fi transportat pe cel din urmă la locul crimei, Miroslav M..

Publicarea numelor de familie de către instituțiile judiciare nu este permisă în Slovacia.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md