15:05:01 26.04.2024
Stiri

ATENȚIE, șoferi și șoferițe din Chișinău! O nouă METODĂ de escrocherie în trafic. Șmecherii „amabili”, îmbrăcați la patru ace, vă pot lăsa fără de bani în buzunar

Social 13.03.2019 15:00 Vizualizări10962 Autor: Ziarul National
ATENȚIE, șoferi și șoferițe din Chișinău! O nouă METODĂ de escrocherie în trafic. Șmecherii „amabili”, îmbrăcați la patru ace, vă pot lăsa fără de bani în buzunar
Poză simbol


Șoferii și șoferițele din municipiul Chișinău sunt avertizați să fie foarte atenți la unii băieți șmecheri cu mașini scumpe și îmbrăcați la patru ace, care spun că sunt de peste hotarele R. Moldova și au nevoie de ajutor. Ajutorul solicitat de aceștia este foarte simplu – cum ajungi, de exemplu, la Aeroportul Internațional Chișinău. În schimb, aceștia vor să-ți mulțumească și-ți oferă „cu reducere” veselă care ar costa peste 2 000 de euro.

„Mai pe scurt, tipii se plimbă în mașini bune, de obicei cu plăcuțe de înmatriculare moldovenești. Sunt de etnie romă, dar îmbrăcați cu costum, cămașă albă, totul ca să-ți creezi impresia că sunt oameni de afaceri. Se plimbă prin oraș și vânează pe cei care au mașini bunișoare, semn că cei care le conduc au ceva bani. Te observa în trafic, apoi se apropie la intersecție și te întreabă dacă vorbești engleza. Nici nu apuci bine să le răspunzi că ți-o taie spunând că sunt din Elveția și nu știu cum să ajungă la aeroport (poate fi și altă destinație). Începi să le explici sau, mai mult, propui să-i ghidezi până la strada principală după care începe totul”, scrie pe Facebook Andrei Tabuică.

Potrivit acestuia, astăzi șmecherul s-a prezentat „Alexander from Switzerland”, om de afaceri. „A înmânat repede o broșură pe care scria „Zepter” și a spus ca vine de la „Moldexpo”, unde a avut o prezentare pentru oameni de afaceri. Pentru că l-ai ajutat, vrea să te mulțumească. Te roagă să tragi pe dreapta, normal, e trafic, creezi impediment celorlalți. Iar dacă te prinzi... riști să arunci câteva sute de euro pentru niște cratițe fake chinezești sau și mai rău...”.

Șmecherii mizează pe lăcomia omului. „Îți spun că acest set de cratițe este bla,bla,bla, adică cu „stop signal” și „svetomuzică”. Dacă mănânci mâncare gătită în aceste cratițe vei trăi 200 de ani. Costa 2 500 de euro, dar ție, pentru că l-ai ajutat, pentru că ai inimă mare, pentru că ești atât de drăguț/drăguță ți-l dă doar cu 200-300 de euro. Nu-ți rămâne decât să scoți din buzunar banii și să te pricopsești cu niște tablă... Businessmanii de astăzi, doi la număr, aveau un Audi Q5 alb, de genul celui din imagini. De altfel, iau mașini în chirie și de fiecare dată pot fi cu o altă mașină”, a adăugat Andrei Tabuică.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md