03:21:17 27.04.2024
Stiri

NEREGULI în cazul intoxicării elevilor de la Tohatin: „Cartofi și sfeclă cu MUCEGAI, peștele păstrat împreună cu carnea și biscuiți cu termenele expirate”. 11 copii mai rămân internați în spital

Social 11.03.2019 10:19 Vizualizări2692 Autor: Ziarul National
NEREGULI în cazul intoxicării elevilor de la Tohatin: „Cartofi și sfeclă cu MUCEGAI, peștele păstrat împreună cu carnea și biscuiți cu termenele expirate”. 11 copii mai rămân internați în spital
Poză simbol


Deși ancheta epidemiologică în cazul intoxicației în masă de săptămâna trecută de la Gimnaziul nr. 74 din suburbia Tohatin a capitalei este încă în desfășurare, apar primele detalii despre neregulile descoperite la combinatul care asigura alimentația copiilor de acolo.

Primarul interimar al capitalei, Ruslan Codreanu, a declarat astăzi, la ședința Primăriei Chișinău, că Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) a descoperit mai multe produse alimentare neconforme.

„Între timp, ANSA a găsit și cartofi, și sfeclă cu mucegai, și peștele păstrat împreună cu carnea. Acolo au fost mai multe... Biscuiți cu termenele de păstrare expirate. Cred că cei care fac bani pe sănătate, în special pe sănătatea copiilor, trebuie să facă ani grei de pușcărie”, a declarat Codreanu.

Primarul a amintit de scandalul alimentelor expirate din școli și grădinițe de acum doi ani, remarcând faptul că recent a mai avut loc o ședință de judecată și „nicio persoană nu se face vinovată”: „Cei care dar astfel de sentințe trebuie să mănânce ei pește alterat sau cartofi cu mucegai”.

Ruslan Codreanu a cerut subalternilor să scrie plângere la Procuratura Generală în ceea ce privește combinatul care alimenta copiii de la Tohatin, activitatea căruia a fost suspendată până la finalizarea anchetei.

Astăzi, la spital mai rămâneau internații 11 elevi de la Tohatin, iar medicii vorbesc despre toxiinfecție alimentară în cazul lor.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md