09:22:09 26.04.2024
Stiri

Guvernul refuză să certifice viziunea lui Dodon la tema Transnistriei și îl lasă singur la Conferința de la Munchen: Nu are prerogative să discute la această temă

Politică 12.02.2019 16:38 Vizualizări1740 Autor: Ziarul National
Guvernul refuză să certifice viziunea lui Dodon la tema Transnistriei și îl lasă singur la Conferința de la Munchen: Nu are prerogative să discute la această temă


Președintele Igor Dodon va participa la Conferința de Securitate de la Munchen, deși, tradițional, la acest forum mondial participă prim-ministrul și ministrul de Externe ai Republicii Moldova.

Igor Dodon a fost invitat de către organizatorii conferinței direct, cu evitarea canalelor diplomatice, scrie deschide.md. Drept urmare, Guvernul a decis că nu va merge la Munchen pentru a nu certifica în niciun fel prin participare viziunea de politică externă a președintelui Igor Dodon și abordarea sa în ceea ce privește soluționarea conflictului transnistrean.

Președintele Igor Dodon a anunțat în cadrul unei emisiuni televizate că va participa la Conferința de Securitate de la Munchen în perioada 15-17 februarie curent. Invitația adresată lui Igor Dodon vine pe fondul a doi ani de izolare a acestuia în plan internațional. Tradițional, la această conferință, din partea Republicii Moldova participă prim-ministrul asistat de ministrul de Externe. Solicitat de site-ul deschide.md, MAEIE a anunțat că Guvernul Republicii Moldova nu va participa în acest an la Conferința de la Munchen.

„Conform unor informații neoficiale, o invitație de participare la eveniment a fost expediată direct, evitând canalele diplomatice, președintelui Igor Dodon. În aceste condiții, având în vedere viziunile diferite privind transpunerea în practică a obiectivelor politicii externe a Guvernului Republicii Moldova, inclusiv în ceea ce privește dosarul transnistrean, pe de o parte, și a Președinției, pe de altă parte, și pentru a evita extrapolarea acestora pe unele platforme internaționale, Cabinetul de miniștri a decis că nu va participa în acest an la Conferinţa de Securitate de la Munchen”, se menționează în răspunsul MAEIE remis portalului amintit.

Citiți continuarea AICI.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md