07:13:13 26.04.2024
Stiri

Președintele Parlamentului EXPLICĂ de ce ex-liderul PD, Marian Lupu, NU se regăsește pe lista formațiunii la ALEGERI: „Fiecare politician își are timpul său”

Politică 06.02.2019 18:00 Vizualizări2162 Autor: Ziarul National
Președintele Parlamentului EXPLICĂ de ce ex-liderul PD, Marian Lupu, NU se regăsește pe lista formațiunii la ALEGERI: „Fiecare politician își are timpul său”


Faptul că fostul lider al Partidului Democrat (PD), Marian Lupu, nu se regăsește pe lista formațiunii la alegerile parlamentare nu este „ceva ieșit din comun”, susține președintele Parlamentului, Andrian Candu.

Potrivit vicepreședintelui PD, în cadrul formațiunii s-a decis ca Lupu să nu candideze. „A fost decizia Consiliului Național Politic al PD. Frumusețea unei echipe și a PD constă în faptul că tot timpul a fost o succesiune de generații. Anume din acest motiv PD este cel mai vechi partid din Moldova. A fost generația domnului Diacov, după care generația domnului Lupu. Acum este o altă generație la conducerea partidului. Aceasta e frumusețea unei echipe”, a precizat Candu.

CITIȚI și Marian Lupu, apel la „știința psihologică” atunci când explică de ce PLEACĂ din politică: „Poate fi o pauză, poate fi o plecare pentru totdeauna. Viața va demonstra”

Acesta a mai adăugat că, spre deosebire de alte partide, oamenii din PD nu se încleștează de putere sau de pozițiile de conducere din partid sau instituții. „Iată de ce PD va mai exista încă zeci de ani. De fiecare dată știe să atragă cei mai buni oameni, cele mai bune generații. Fiecare politician își are timpul său. Eu nu spun că timpul domnului Lupu a expirat. Fiecare politician are anumite perioade. Există situații când unii i-au o pauză în activitatea politică. Eu sunt sigur că oamenii buni și devotați echipei pot reveni, inclusiv la conducerea partidului sau a unor instituții”, a conchis Andrian Candu.

De menționat că Marian Lupu a fost propus pentru funcția de președinte al Curții de Conturi. Parlamentul urmează mâine să-l numească în această funcție.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md