00:06:48 27.04.2024
Stiri

Agenții economici din R. Moldova, consiliați GRATUIT cum să-și exporte produsele în Uniunea Europeană: Orarul întâlnirilor cu experții în diferite regiuni

Economie 05.02.2019 11:39 Vizualizări3281 Autor: Ziarul National
Agenții economici din R. Moldova, consiliați GRATUIT cum să-și exporte produsele în Uniunea Europeană: Orarul întâlnirilor cu experții în diferite regiuni


Agenții economici din R. Moldova sunt îndemnați să participe la zece sesiuni de instruire pentru a cunoaște mai bine cerințele Acordului de Asociere/ Zona de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător (DCFTA) și oportunitățile de dezvoltare a companiilor, dar și condițiile de export în UE.

Sesiunile sunt gratuite și au început astăzi la Chișinău. Acestea vor continua la Orhei pe 12 februarie curent, la Edineț - pe 14 februarie, la Cahul - pe 26 februarie, la Soroca - pe 28 februarie, la Hâncești - pe 5 martie, Ungheni - pe 12 martie, Bălți - pe 14 martie, Tighina - pe 19 martie și la Comrat - pe 21 martie curent.

În cadrul acestor evenimente, cei mai buni experți și specialiști internaționali și locali vor informa și consilia agenții economici referitor la teme și cerințe privind siguranța alimentară, măsurile sanitare și fitosanitare în comerțul cu Uniunea Europeană și proceduri vamale pentru exportul fructelor și legumelor în Uniunea Europeană.

Prin conformarea la cerințele sanitare și fitosanitare ale Uniunii Europene, crește accesul la piețele internaționale pentru produsele agricole și alimentare moldovenești, asigurând o poziție competitivă mai bună a Republicii Moldova pe piețele alimentare mondiale.

Temele abordate în cadrul evenimentelor de informare includ cerințele generale privind exportul de alimente în Uniunea Europeană, cadrul juridic al UE privind comercializarea fructelor și legumelor în stare proaspătă, etichetarea produselor alimentare, sisteme de management al calității alimentelor pe piața UE, reguli de origine a mărfurilor, cote de export, proceduri de export, cum ar fi documentele necesare, formalități, proceduri vamale simplificate.

Campania de informare a mediului de afaceri are loc în cadrul pentru proiectului „Vizibilitate și comunicare pentru acțiunile referitoare la implementarea Acordului de Asociere/Zona de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător (AA/DCFTA) în cadrul programelor de asistență finanțate de UE”.

Mai multe detalii puteți afla AICI.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md