08:07:12 26.04.2024
Stiri

Cetățenii R. Moldova „INUNDĂ” Europa cu documente românești FALSE: Între 100 și 300 de euro pentru o carte de identitate

Anticorupție 05.02.2019 12:19 Vizualizări3199 Autor: Ziarul National
Cetățenii R. Moldova „INUNDĂ” Europa cu documente românești FALSE: Între 100 și 300 de euro pentru o carte de identitate
Poză simbol


Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi anunță că au descoperit, în ultimele zile, opt cărţi de identitate false asupra unor cetățeni din R. Moldova, ascunse de ochii oamenilor legii.

Documentele au fost procurate cu sume cuprinse între 100 şi 300 de euro cu intenţia de a fi folosite în state din Uniunea Europeană.

Astfel, pe 4 februarie curent, în jurul orei 5.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, călătorind ca pasager într-un autocar înmatriculat în stânga Prutului, cetăţeanul din R. Moldova Victor P., în vârstă de 19 ani.

În acelaşi punct de trecere a frontierei, s-a prezentat în data pe 2 februarie, la ora 20.00, pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, Igor G., cetăţean din R. Moldova, în vârstă de 29 de ani, pasager într-un autoturism marca „Audi A4”, înmatriculat în Italia.

În baza analizei de risc pe linia migraţiei ilegale, polițiștii de frontieră din România au efectuat controale amănunţite asupra pasagerilor, în urma cărora au descoperit, ascunse asupra celor două persoane, două cărţi de identitate cu însemnele autorităţilor române. Cele două documente s-au dovedit a fi false.

Cei doi tineri le-au spus oamenilor legii că au procurat cărţile de identitate plătind fiecare suma de 150 de euro, cu intenţia de a le folosi pe teritoriul Italiei.

În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale.

RTotodată, la sfârşitul săptămânii trecute, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca, s-a prezentat pentru a intra înRomânia, N.A., în vârstă de 31 de ani, cetăţean cu dublă cetăţenie română - R. Moldova, la volanul unui autoturism înmatriculat în Germania, avându-i ca pasageri pe cetăţenii din R. Moldova, R.C., R.I. şi C. V., cu vârste cuprinse între 23 şi 36 de ani.

În acelaşi punct de trecere a frontierei, pe 2 februarie, în jurul orei 16.00, s-a prezentat pentru a intra în România, călătorind ca pasager într-un autoturism înmatriculat în R. Moldova, cetăţeanul din R. Moldova P.V., în vârstă de 29 de ani.

Și asupra lor au fost găsite patru cărţi de identitate false, cu însemnele autorităţilor române.

Persoanele au declarat că au procurat documentele plătind sume cuprinse între 100 şi 300 de euro cu intenţia de a le folosi pe teritoriul Germaniei pentru a obţine mai uşor locuri de muncă.

Şi în aceste cazuri, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale.

Un alt caz a avut loc tot la sfârşitul săptămânii trecute, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa, unde s-au prezentat în aceeaşi zi, la ore diferite, pasageri în două mijloace de transport, Dumitru D., cu cetăţenie română şi a R. Moldova, în vârstă de 56 de ani, şi cetăţeanul din R. Moldova Eduard S., în vârstă de 38 de ani.

Și asupra celor doi a fost descoperită câte o carte de identitate falsă, cu însemnele autorităţilor române.

Dumitru D. a declarat că, la rugămintea unei cunoştinţe, doar transporta în Germania documentul descoperit la controlul de frontieră, iar Eduard S. a spus că a procurat cartea de identitate de la o persoana cunoscută pe internet, ale cărei date nu le cunoaşte, plătind suma de 200 de euro şi că urma să folosească documentul în Austria, pentru a ocupa mai uşor un loc de muncă.

Toci cetățenii sunt cercetați pentru complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md